Fornetti a investit circa un milion de euro in modernizarea si dublarea productiei fabricii din Timisoara

0
866

Grupul Fornetti, detinut de consortiul elevetiano-irlandez Arytza AG, a modernizat si a dublat capacitatea fabricii de produse congelate de patiserie de la Timisoara, in urma unei investitii de aproape un milion de euro.

“Datorita capacitatilor suplimentare de  productie, compania isi poate creste productia in fabrica din Romania cu peste 600 de tone pe luna. In fabrica din Timisoara a grupului de firme s-a realizat punerea in functiune a solutiilor automatizate de tehnica de ambalare, capabila sa deserveasca capacitatile crescute. Pentru deservirea capacitatii sporite de productie putem extinde numarul angajatilor cu noi salariati”, a declarat Tóth Csaba, directorul general al Fornetti Romania.

Fornetti a finalizat astfel programul de dezvoltare in valoare de 2 milioane de euro, inceput in urma cu sase luni, care a avut ca scop cresterea capacitatii de productie, imbunatatirea serviciilor si dezvoltarea sistemului logistic.

Fornetti_2Prima etapa a acestui program a fost construirea unei fabrici de mobilier pentru patiserii, in Ungaria, urmat de finalizarea programului de crestere a capacitatii de productie in fabrica din Romania.

Potrivit companiei, analiza datelor cifrei de afaceri si a incasarilor a demonstrat ca cifra de afaceri a magazinelor cu mobilier si elemente de imagine noi poate creste cu minimum 20-30%.

Datorita noii fabrici de mobila, societatea va putea dota cu mobilier nou si alte accesorii 5 puncte de vanzare pe saptamana, in loc de 2 puncte de vanzare.

De asemenea, compania a modernizat parcul auto prin achizitia a 38 de vehicule noi si a angajat alte 200 de persoane, dintre care o parte sunt angajati in Romania. Compania a decis ca de la 1 mai sa majoreze salariile angajatilor cu 10%.

Fornetti_3“Dezvoltarea continua este absolut necesara in vederea consolidarii internationale a pozitiei firmei si a deservirii la nivel inalt a partenerilor nostri. Programul incheiat acum a pus Grupul Fornetti pe drumul  la capatul caruia acesta poate deveni un lider european in industria alimentara”, a declarat Sebastian Gooding, administratorul grupului Fornetti.

Autovehiculele dotate cu sistem frigorific Fornetti deservesc saptamanal in Romania aproape 700 de puncte de coacere cu produse de patiserie.

Investitiile finalizate au generat la nivelul grupului o crestere cu 10% a vanzarilor, inregistrata in ultimele 9 luni.

“Grupul Fornetti doreste sa devina lider european in productia de produse congelate de patiserie. Standardele internationale de calitate si de siguranta  a alimentelor sunt pe deplin respectate in ambele fabrici din Ungaria respectiv Romania” – a declarat administratorul Sebastian Gooding.

Fornetii_5Compania isi continua si extinderea internationala, in cateva saptamani produsele Fornetti urmand sa ajunga pe rafturile magazinelor din Germania.

Fornetti, infiintat in 1997, este cel mai mare producator de produse congelate de patiserie din Europa de Est. In 2014 incasarile au fost de aproape 75 de milioane de euro, in timp ce au comercializat aproape 40 mii tone de produse de patiserie, din care mai mult de jumatate au ajuns la consumatori prin magazinele marilor lanturi de supermarket-uri si a magazinelor de comert cu amanuntul.

Fornetti_6In Ungaria (la Kecskemét si Kiskunfélegyháza) Fornetti are 970 de angajati, iar in Romania, la Timisoara, si respectiv la Ihtiman, in Bulgaria, are aproape 500 de salariati. Produsele sale sunt comercializate in 1.800 de magazine de tip „In Store Bakery” (Brutarie in magazin). Are o retea de franciza cu 1.500 de parteneri, iar la partenerii sai de retail din 11 tari in prezent, produsele sale pot fi gasite la mai mult de 2.000 de puncte de coacere.

Din august 2015, societatea functioneaza ca membra a grupului Aryzta AG, lider european in fabricatia de produse de patiserie.