Monitorul Preturilor va fi lansat de Consiliul Concurentei cel tarziu in a doua parte a anului 2019

0
95
Monitorul preturilor, mobil, preturi

Sistemul IT pentru monitorizarea preturilor in cadrul proiectului „Monitorul preturilor carburantilor si a produselor alimentare” va fi furnizat Consiliului Concurentei de catre Maguay Computers. Contractul a fost atribuit pentru o perioada de 7 luni, oferta Maguay Computers avand ca tert societatea Phoenix IT.

Fara sa apara amanari generate de eventuale contestatii, Monitorul Preturilor va fi disponibil in a doua parte a anului 2019, cel mai tarziu.

„Proiectul Monitorul Preturilor produselor alimentare si al carburantilor auto, finantat integral de la bugetul de stat, are ca obiectiv principal crearea unei platforme online care sa permita informarea consumatorilor cu privire la preturile practicate de catre principalii comercianti cu amanuntul de produse alimentare (…) Proiectul Monitorul Preturilor se realizeaza pentru toate produsele alimentare ale retelelor de retail, mai putin bauturile alcoolice spirtoase, iar la nivel teritorial vor fi incluse magazinele din toata tara. Aplicatia Monitorul Preturilor va fi dezvoltata in Romania, incarcarea datelor va fi realizata pe teritoriul Romaniei, iar cautarile si consultarea aplicatiei vor putea fi efectuate in Romania”, se mentioneaza in anuntul de participare la licitatie.

Pentru a monitoriza preturile principalelor retele de retail din Romania, Consiliul Concurentei a realizat un proiect-pilot implicand 62 de tipuri de produse alimentare ce compun zilnic cosul consumatorului din tara noastra. La faza pilot au participat retelele Kaufland, Lidl, Penny, Carrefour, Carrefour Market, Mega Image, Selgros, Profi, pentru Bucuresti si Ilfov.

gas_priceNoua platforma online va contine atat forma extinsa a Monitorului Preturilor la produsele alimentare, element lansat de Consiliul Concurentei la finele anului 2016, cat si un comparator al preturilor pentru carburantii auto.

Maguay Computers Bucuresti a fost infiintata in 1999, are ca obiect de activitate fabricarea calculatoarelor si a echipamentelor periferice.