Nielsen: Piața europeană de FMCG a avut cea mai rapidă rată de creștere în trimestrul al IV-lea din 2016

0
138

Potrivit celor mai recente date furnizate de compania de cercetare Nielsen, se întrevăd perspective de creștere pentru retailerii europeni în 2017, cifrele indicând un an mai bun decât cel precedent, scrie Modern Buyer.

Datele Nielsen, ce analizează evoluția pieței de bunuri de larg consum, arată că la nivel european această piață a avut în trimestrul al IV-lea din 2016 cea mai rapidă rată de creștere din an.

Astfel, retailerii alimentari din 21 de țări europene monitorizate au raportat o creștere de 1,8% în intervalul menționat, față de aceeași perioadă a anului anterior, a vânzărilor de produse FMCG, cum ar fi alimente, băuturi și produse de igienă. În pofida unui debut de an lent, vânzările de astfel de produse au crescut în ultimul trimestru al anului.

„Valoarea coșului de cumpărături a crescut ca urmare a mai multor factori, cum ar fi majorarea prețurilor, dar și creșterea consumului: oamenii au început să cumpere mai multe produse și, de asemenea, au început să-și schimbe obiceiurile de consum, cumpărând acum mai multe produse premium, precum și mai multe produse proaspete. Vânzările în volum din Europa de Vest au fost afectate de deflația din Spania și Italia, precum și de inflația scăzută din Franța și Marea Britanie. În schimb, în Turcia, vânzările au crescut cu 8,8%, comparativ cu anul anterior, iar Polonia și Ungaria au înregistrat, de asemenea, creșteri semnificative ale vânzărilor, de 4,7%, respectiv 4,5%”, spun analiștii Nielsen.