Noua dintre cei zece jucatori din comertul modern se gasesc in topul celor mai mari 500 de importatori locali

0
12

Pozitiile comerciantilor variaza de la 6 la 354, locurile „fruntase“ fiind ocupate de companiile cu politica de discount. Locul in clasament este influentat de o serie de factori precum cifra de afaceri, modelul de business (formatul de magazine) si ponderea importurilor directe in total.

Pragul de intrare in top 10 cei mai mari importatori locali este de cateva sute de milioane de euro, conform estimarilor ZF. Comertul modern este o piata cu zece jucatori straini, afaceri de circa 11-12 mld. euro si 2.800 de hipermarketuri, supermarketuri, magazine de discount, proximitate si cash & carry.

Noua dintre cei zece jucatori din comertul modern din Romania se gasesc in topul celor mai mari 500 de importatori locali. Singu­rul retailer care lipseste din clasa­ment este lantul de hiper­mar­keturi Cora, care este insa si cel mai mic jucator din comertul local, cu venituri de circa 400 mil. euro, conform celor mai recente date.

Prezenta jucatorilor straini din comertul alimentar in topul celor mai mari importatori locali nu este noua, evolutiile fiind diferite de la an la an. Mai exact, unii jucatori coboara in clasament, in timp ce altii urca. De altfel, locul in topul importatorilor este dat de mai multi factori, cel mai important fiind valoarea importurilor directe.