Furnizorii pregătesc oferte pentru sezonul de vârf al vânzărilor de ciocolată

0
160

Lunile februarie – martie (Sf. Valentin, Dragobete, 1/8 Martie) şi perioada premergătoare Paștelui generează vânzări mai mari cu aproximativ 40%-50% faţă de media lunară, anunță Revista Piața.

În România, segmentul dedicat figurinelor de sezon este în plină dezvoltare, dar se află la un nivel redus faţă de pieţele din vestul Europei. Pe de altă parte, categoria ciocolată, în totalitatea ei, este marcată de evenimente importante din an, începând cu Moș Nicolae, continuând cu Crăciunul și încheind cu Anul Nou – în luna decembrie realizându-se între 25% și 30% din vânzări (valoric). Îşi aduc contribuţia la această creştere atât colecţiile sezoniere, cât şi subcategoriile de tablete şi praline care înregistrează vânzări duble faţă de lunile fără evenimente speciale. Urmărind acelaşi model, lunile februarie, martie și aprilie generează vânzări mai mari cu aproximativ 40%-50% faţă de o lună „normală”.

„În ultimii ani se observă o uşoară tendinţă de diminuare a sezonalităţii, ceea ce înseamnă o creştere a consumului regulat pe întreaga perioadă a anului. Sperăm ca acest trend să se accentueze, fiind un pas natural către alinierea la pieţele mature, unde ciocolata nu mai este de mult doar un produs «de ocazie»”, afirmă Ionuț Bărăgan, Brand Manager Heidi Chocolat.

Ofertele speciale de Sf. Valentin, 1 şi 8 Martie din portofoliul Heidi Chocolat au avut în focus categoria pralinelor şi cea a produselor personalizate. În această perioadă, portofoliul de praline s-a diversificat, astfel încât să răspundă cât mai bine evenimentelor care celebrează dragostea, venirea primăverii şi femeia.

Pentru Nestlé România, sezonalitatea diferă în funcție de categoria de produse: dacă în cazul pralinelor se poate ajunge la vânzări cu 50% mai mari, batoanele de ciocolată înregistrează o cotă mult mai redusă, de aproximativ 10%.

„After Eight este un brand potrivit obiceiului de gifting pentru care am creat oferte personalizate în magazinele reprezentative, fie că vorbim de ambalaj dedicat, de promoţii de preţ sau campanii cu premii garantate ori prin tragere la sorţi”, relatează Tudor Toma, Marketing Assistant, Confectionery, Nestlé România.