Program pentru promovarea produselor romanesti

0
661

Produsele romanesti vor fi mult mai vizibile si mai bine promovate in Romania. Este una dintre sarcinile pe care premierul Dacian Ciolos i le-a trasat ministrului Agriculturii. “ Ne dorim cu totii ca romanii sa devina patrioti si sa consume mai multe produse romanesti”, a explicat Achim Irimescu.

Pana sa fie vizibile la nivel european, produsele romanesti trebuie sa fie cunoscute si cumparate de consumatorii romani. Motiv pentru care, reprezentantii Ministerului Agriculturii lucreaza la un program de promovare pentru preparatele autohtone.

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii:

Este o initiativa a premierul care mi-a spus sa pregatesc un program de promovare interna a produselor noastre. Cu alte cuvinte, sa incurajam productia nationala si consumul de produse romanesti. In acest moment analizam sa vedem care sunt resursele financiare pentru acest program puse la dispozitia Guvernului.

In acest sens, seful agriculturii romanesti a venit si cu un exemplu concret pentru a stimula consumul de produse autohtone: “ Carnea de ovine este una dintre cele mai sanatoase si, din pacate, consumul este foarte redus in tara noastra, doar 2,5 kg/an, comparativ cu Islanda, acolo unde se consuma 22 kg/an pe cap de locuitor. Stiti foarte bine, Romania are produse de foarte buna calitate, iar eu am sustinut de cand sunt ministru, dar si de-a lungul anilor la Bruxelles, produsele romanesti. Sigur, ne dorim ca romanii nostri sa fie cat mai patrioti si sa consume produsele romanesti”.

Mai mult, Achim Irimescu isi doreste si face eforturi pentru ca produsele romanesti de foarte buna calitate sa ajunga in numar cat mai mare si in galantarele magazinelor din intreaga Uniune Europeana.