Noul ingredient al Kemin promite protejarea culorii si imbunatatirea aromei

0
1173

Acerola este cel mai recent produs lansat de producatorul american de ingrediente Kemin Food Technologies. Despre el compania pretinde ca este “excelent” pentru o larga categorie de producatori din industria carnii, si in special pentru cei care au in oferta produse afumate.

Bogata in vitamina C, Acerola este o pulbere de extract de cirese continand molecule active, care pot ajuta la stabilizarea culorii si aromei pentru o gama larga de produse alimentare si bauturi. Compania, a declarat ca noul ingredient ar putea fi benefic pentru producatorii de carne afumata si carnati afumati, deoarece i-ar putea ajuta sa mentina roseata produsului – o caracteristica solicitata de consumatori.

Kemin_2La fel ca multe dintre ingredientele fabricate de firma americana, Acerola este un produs pe baza de plante. Extractele din plante sunt frecvent utilizate in industria alimentara pentru a reduce oxidarea mioglobinei – numele stiintific al procesului de decolorare a carnii – obtinandu-se astfel o prelungire a duratei de viata a produsului pe raft.

“Nu numai ca Acerola protejeaza calitatile organoleptice si nutritionale ale produselor pe termen lung, o problema rezolvata astfel prin utilizarea unui singur ingredient, dar, in acelasi timp este o excelenta optiune pentru producatorii de carne, care doresc sa faca pe plac clientilor lor”, declara Courtney Schwartz, senior manager de comunicare si marketing la divizia Kemin Food Industries Technologies.

“Extractul Acerola actioneaza ca un agent de reducere, imbunatatind stabilitatea culorii in carnea neprelucrata, neafumata si afumata si in carnati. De asemenea, actioneaza ca un accelerator al afumarii in produsele din carne afumata – putand fi utilizat ca alternativa la eritorbat si ascorbat.”

Kemin_3In principiu, Acerola poate asigura singur mentinerea rosetii carnii, dar Schwartz arata ca ar putea fi de asemenea utilizat in combinatie cu alte ingrediente fabricate de Kemin, cum ar fi amestecul de ceai verde cu rozmarin. Firma sustine ca prin combinarea Acerola cu o solutie de ceai verde si rozmarin s-ar putea prelungi cu o zi stabilitatea culorii carnii tocate de vita aflata intr-un ambalaj cu atmosfera modificata.

”Atunci cand Acerola se combina cu solutia de ceai verde si rozmarin, mixul realizat a fost capabil sa maximizeze beneficiile ambelor ingrediente si a fost in masura sa mentina aroma puternica si retentia de culoare in timpul depozitarii pe termen lung”, a afirmat compania.