Proiect: Fiscul va primi date despre card si identitatea posesorului atunci cand se fac plati la comercianti

0
234

Fiscul va primi, in cazul platilor electronice efectuate cu cardul la comercianti, date despre numarul cardului si toate detaliile disponibile cu privire la identitatea detinatorului acestuia, de la entitatea care gestioneaza certificarea/autorizarea tranzactiei, potrivit unui proiect de hotarare.

Potrivit proiectului de hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, “in cazul platilor electronice, efectuate cu cardul bancar prin intermediul POS-ului, entitatea care gestioneaza certificarea/autorizarea tranzactiei, comunica, simultan cu transmiterea tranzactiei catre institutia acceptanta ,date despre ID –ul terminalului, ID-ul comerciantului,numarul, valoarea,data, ora, minutul emiterii bonului fiscal, institutia acceptanta, numarul cardului utilizat pentru efectuarea platii, cod autorizare plata, toate detaliile disponibile cu privire la identitatea detinatorului cardului”.

Proiectul a fost elaborat in vederea reglementarii cadrului legal pentru conectarea caselor de marcat la server-ul ANAF, respectiv a conditiilor si informatiilor care vor fi furnizate. Procesul ar urma sa se incheie pana la sfarsitul anului viitor, pe parcurs comerciantii, in functie de marimea afacerii, fiind obligati sa faca demersurile pentru a achizitiona aparate electronice, precum si sa asigure conectarea.

Informatiile referitoare la datele cardului si utilizatorului se gasesc in anexa 8 a proiectului.