Prutul Galati isi finanteaza materia prima si activitatea cu credite de 37,5 milioane euro

0
580

Compania Prutul Galati, cu afaceri in distributia de ingrasaminte, pesticide, seminte, comertul cu materii prime agricole si procesarea de uleiuri vegetale, detinuta de omul de afaceri Marian Andreev, isi finanteaza materia prima si activitatea cu credite in valoarea totala de 37,5 milioane euro de la Raiffeisen Bank.

Astfel, Prutul va lua o facilitate de avans in cont curent in valoare de 24 milioane euro in vederea finantarii/refinantarii achizitiilor de materii prime in vederea procesarii si comercializarii, o facilitate de avans in cont curent in suma de 31,5 milioane lei destinata achizitiei de cereale si seminte oleaginoase, o facilitate overdraft de 5 milioane euro pentru finantarea activitatii si o facilitate de tranzactionare instrumente derivate in suma de 1,5 milioane euro. Toate facilitatile au scadenta la un an.

Prutul2Pentru aceste credite, compania a constituit ipoteci imobiliare pe mai multe terenuri si imobile, nu va acorda dividende pe perioada contractului, nu va lua alte credite de la alte banci fara acordul Raiffeisen Bank si nu va realiza investitii mai mari de un million de euro fara acordul bancii, potrivit hotararii actionarilor companiei.

Compania, cu peste 600 de angajati, detine fabrica de ulei Prutul din Galati si o retea de 22 de capacitati de depozitare a cerealelor si oleaginoaselor, cu o capacitate de 430.000 de tone, in Galati, Braila, Calarasi, Dolj, Iasi, Olt, Ialomita, Teleorman si Constanta.

Prutul3In fabrica de la Galati sunt produse si comercializate uleiul de floarea-soarelui si de rapita, precum si cel de masline (importat din Spania si Grecia sub marca proprie Picasol) si subprodusele: srot (folosit la furajarea animalelor), acizi grasi (utilizati in industria cosmetica si a materialelor de constructii) si peleti (folositi ca biocombustibil), potrivit informatiilor disponibile pe site-ul companiei.

Din portofoliul companiei fac parte marcile de ulei Prutul, Spornic, Surasul Soarelui, Bonatelor, Boniflor si Picasol.

Prutul5Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice, Prutul a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 735,6 milioane lei (165,5 milioane euro), cu 1,35% mai mica decit in 2014, si un profit net de 3,5 milioane lei (787.000 euro) aproape dublu.