Rewe Romania renunta la brand-ul XXL Mega Discount

0
424

Rewe Romania anunta ca va renunta la brandul de retail XXL Mega Discount, sub care opereaza in prezent 8 magazine. Doua dintre aceste unitati vor fi vandute catre competitori, iar restul vor fi transformate in magazine Penny Market.

Decizia companiei germane vine la mai putin de patru ani de la rebrandingul acestei retele, care a implicat si investitii in modernizarea spatiului de vanzare, si la doi ani de la ultima inaugurare.

Reprezentantii retailerului au mentionat trei motive principale pentru aceasta schimbare de strategie: “cresterea vizibilitatii brandului Penny Market, cresterea eficientei companiei si sustinerea celor mai recente tendinte din consum: magazine mai mari si diminuarea diferentei dintre conceptul de discounter si cel de supermarket”.

Un magazin XXL Mega Discount are o suprafata cuprinsa intre 1000 – 1400 mp, de circa doua ori mai mare decat suprafata medie a unei unitati Penny Market. Reprezentantii companiei vorbesc despre un nou format Penny Market, de dimensiuni mai mari.

“Ca parte a procesului de rebranding, toate magazinele XXL Mega Discount vor fi inchise temporar la finalul pe 31 decembrie 2016. Magazinul din Brasov va fi remodelat in doua zile (1-2 ianuarie 2017) si va fi redeschis pe 3 ianuarie 2017, iar celelalte cinci magazine vor fi remodelate in prima parte a anului 2017. Magazinele XXL din Sibiu si Galati vor fi inchise si vandute catre competitie”, au mai precizat oficialii companiei.

Magazinul XXL Mega Discount din Galati fusese inaugurat in 2013 in locul unui supermarket Billa, iar unitatea din Sibiu este una dintre cele mai vechi din retea – fiind deschisa in anul 2002.

Rewe3Cei aproximativ 500 de angajati ai retelei vor avea posibilitatea de a se transfera la reteaua Penny Market in oricare dintre cele 45 de magazine pe care compania le va inaugura sau le va redeschide pana la finalul anului 2017 – potrivit datelor transmise de retailer.

In septembrie, Rewe Romania si-a continuat extinderea pe piata cu formatul nou Penny Market prin deschiderea celui de-al 180-lea magazin, in Magurele (jud. Ilfov). Acesta are o suprafata de aproximativ 1.600 de metri patrati.

Anul trecut, Rewe Romania a raportat afaceri de 2,65 mld. lei si un profit net de 12,86 mil. lei, cu 3472 de angajati. Vanzarile si profitul au fost in scadere cu circa 13% fata de 2014.