Rewe vrea sa ajunga la 200 de magazine Penny Market in Romania in acest an

0
590

Grupul german Rewe vrea sa ajunga la o retea de 200 de magazine Penny Market in Romania pana la sfarsitul anului si sa modernizeze 50 din cele existente, incepand cu toate unitatile din Bucuresti si Oradea. Noul design va fi implementat in toate magazinele din retea pana la sfarsitul anului 2018.

Astfel, compania ar urma sa deschida 25 de magazine in acest an, in prezent reteaua numarand 175 de unitati.

La sfarsitul anului trecut, actionarii au decis ca activitatea grupului sa se concentreze in viitor pe dezvoltarea business-ului de discount, dupa vanzarea supermarketurilor Billa grupului Carrefour.

”Focusul nostru este pe de o parte identificarea oportunitatilor oferite de expansiunea organica si, pe cealalta parte, optimizarea si dezvoltarea continua a retelelor de distributie”, a declarat Daniel Gross, Managing Director Rewe Romania.

Magazinele care vor fi modernizate vor cuprinde o varietatate mare de produse, solutii „ready to eat”, specialitati de panificatie si patiserie, produse internationale, produse disponibile la vrac si o zona produse de non-food.

Grupul german a deschis primul magazin pe piata locala in anul 2005, iar alaturi de cele 175 de magazine Penny Market, mai opereaza in Romania 8 magazine XXL Mega Discount.
Rewe Romania a inregistrat anul trecut cea mai mare crestere a afacerilor dintre cele cinci piete unde grupul german Rewe este prezent, de 13,8%. In 2014, Rewe Romania a avut afaceri de 2,3 miliarde de lei (524 milioane de euro) si un profit net de 11,3 milioane de lei (2,5 milioane de euro).