STUDIU: Aproape o treime dintre romani sunt nemultumiti de faptul ca personalul din marile magazine este insuficient

0
242

Aproape o treime dintre romani sunt nemultumiti de faptul ca personalul din marile magazine este insuficient, mai ales la orele de maxima aglomeratie, se arata intr-un studiu realizat de compania austriaca specializata in domeniul relatiilor cu clientii 4Service Group.

Studiul a fost efectuat in 43 de tari de compania de mystery shopping 4Service Group. In Romania, cercetarea s-a desfasurat in perioada iunie-decembrie 2016, in marile lanturi de retail si a cuprins 166 de respondenti, din Bucuresti si marile orase, scrie News.ro.

“In general, romanii au o problema legata de modul in care sunt serviti, sau interactioneaza cu personalul din magazine. Astfel, 28% dintre respondenti spun ca personalul din marile magazine este insuficient, mai ales la orele de maxima aglomeratie. Aproape 14% dintre cumparatori sunt nemultumiti de lipsa de cunostinte a vanzatorilor, in timp ce 11% dintre ei se plang ca trebuie sa astepte prea mult la cozi din cauza casierilor prea lenti”, arata studiul, care mentioneaza ca doar unul din 10 romani se plange de personalul nepoliticos.

Cercetarea mai arata ca barbatii sunt mai exigenti la cumparaturi decat femeile. Aproape un sfert dintre cei intervievati au avut observatii de facut.

Barbatii sunt deranjati cel mai mult de amplasarea ”ilogica” sau de schimbarea produselor de la raft.

Mai mult, barbatii sunt si cei care se simt deranjati intr-o masura mai mare, in timp ce femeile sunt mai dispuse sa treaca cu vederea micile nemultumiri.

magazine1Aproape jumatate dintre femei sunt multumite de atmosfera generala din marile magazine.

In ceea ce priveste calitatea si diversitatea produselor de pe rafturile hipermarketurilor, cei mai multumiti sunt tinerii sub 25 de ani.

Astfel, 79% dintre tineri spun ca gasesc mereu suficient de multe produse sau marci incat sa aiba de unde sa aleaga.

La polul opus sunt romanii de peste 45 de ani, care sunt foarte nemultumiti de calitatea produselor actuale. Mai mult de 19% dintre acestia spun ca, inainte, produsele erau de o calitate mai buna.

Tot cumparatorii de peste 45 de ani sunt si cei care prefera cel mai mult promotiile de tipul ”trei produse la pret de doua”.

4Service Group este o compania austriaca cu peste 15 ani de experienta in domeniul relatiilor cu clientii.