Test pentru detectarea ochratoxinei

0
209

Neogen Corporation a dezvoltat un test cu flux lateral, pentru detectarea ochratoxinei, test ce utilizeaza un solvent de extractie pe baza de apa.

Testul Reveal Q+ MAX pentru detectarea ochratoxinei poate furniza rezultate de la 2 la 100 parti per miliard (ppb), in cinci minute. Acesta este destinat analizei cantitative a cerealelor, produselor din cereale si a cafelei verzi. Ochratoxina este o micotoxina, un agent alimentar neurotoxic, imunosupresor, genotoxic, carcinogen si teratogen, ce se poate gasi in porumb, orz, cafea verde si diferite fructe uscate si poate fi prezent alaturi cu aflatoxina, unul dintre cei mai puternici agenti cancerigeni ce apar in mod natural.

Ochratoxina este de obicei produsa de fungii Aspergillus ochraceus si Penicillium viridicatum.
Extractia pe baza de apa elimina necesitatea utilizarii de metanol si etanol.
Testul poate detecta mai multe micotoxine in aceeasi proba.

Maria Gadola, de la Neogen, a declarat ca, cititorii de test ai sistemului Reveal Q+ MAX citesc, analizeaza si stocheaza rezultatele testului. “Capacitatea sa, ca prin testarea aceleiasi probe sa poata fi detectate mai multe micotoxine reprezinta o economie potentiala semnificativa de cost si timp pentru probele de testare a cerealelor, ” a declarat aceasta. “Pana in prezent, testarea pentru detectarea mai multor toxine nu iti oferea nicio astfel de alegere, ci era necesar sa se pregateasca probe separate pentru fiecare micotoxina pentru care se dorea evidentierea prezentei sau constatarea absentei acesteia – situatie care, de departe este foarte mare consumatoare de timp, element esential al intregului proces de testare.

Testul pentru ochratoxina este al doilea din seria Reveal Q+ MAX, primul fiind cel pentru detectarea aflatoxinei si care poate oferi rezultate cuprinse intre 2 si 300 ppb de aflatoxina, dupa sase minute. Acesta detecteaza cele patru tipuri principale de aflatoxina, B1, B2, G1 si G2.

Firma a dezvoltat un test cantitativ pentru detectarea ochratoxinei ca raspuns la feedback-ul clientilor, la sfarsitul anului 2015.

Veratox HS (cu o sensibilitate ridicata) este o enzima performanta legata direct de testul immunosorbent (CD-ELISA). Gama de testare a micotoxinelor detecteaza aflatoxina, aflatoxina M1, deoxinivalenolul (DON), fumonisin, ochratoxina, T-2/HT-2 si zearalenona.