STUDIU: Femeile din România, tot mai interesate de un stil de viață sănătos

0
930

Un stil de viață sănătos începe cu o alimentație variată și echilibrată, sunt de părere femeile din România, din mediul urban, conform unui studiu realizat de Floriol în această primăvară*.

Nouă din zece respondente consideră că își pot îmbunătăți stilul de viață prin pași mici, care pot fi făcuți zi de zi, iar patru din zece își evaluează deja obiceiurile în ceea ce privește alimentația, mișcarea și odihna, ca fiind în acord cu recomandările specialiștilor.

Alimentația variată și echilibrată în prim-plan
Pentru jumătate dintre femeile din România, o alimentație echilibrată și variată înseamnă produse din cât mai multe grupe de alimente, în proporțiile corecte. De asemenea, cele mai multe dintre ele acordă o importanță sporită planificării meselor și a alegerii ingredientelor în funcție de nutrienții acestora.

Sapte din zece înțeleg importanța grăsimilor și a acizilor grași esențiali, considerând că cele mai bune surse pentru acestea sunt uleiurile vegetale, semințele și unele legume sau fructe.
Atunci când vine vorba despre ceea ce ar putea îmbunătăți în alimentația lor, șase din zece ar vrea să consume mai puține dulciuri și alimente procesate și două din zece să consume mai puține proteine animale. Mai mult de jumătate dintre ele consumă cantitatea zilnică recomandată de apă și lichide.

O dorință comună: mai multă mișcare
Jumătate dintre participantele la studiu au declarat că fac zi de zi mișcare ușoară (aleg scările în locul liftului, coboară cu o stație mai devreme din mijlocul de transport și merg pe jos), și doar 15% dintre ele fac mișcare în mod susținut (jogging, înot, mers la sală, tenis, sporturi de echipă), de cel puțin trei ori pe săptămână. După alimentație, mișcarea este, însă, un obiectiv major în categoria lucrurilor pe care le-ar putea îmbunătăți, șapte din zece dorindu-și să facă sport susținut mai des.


infografic floriolDeficitare la capitolul odihnă și relaxare

Doar patru din zece femei reușesc să doarmă într-o noapte cel puțin opt ore. Tot atâtea (40%) consideră că ar putea îmbunătăți calitatea vieții lor prin mai multă odihnă și relaxare. Pentru 39% dintre ele, petrecerea a cât mai mult timp în aer liber reprezintă un prilej de recreere.

Când vine vorba de adoptarea unui stil de viață sănătos, pofta de viață și starea generală de bine sunt considerate mai importante decat silueta. Majoritatea femeilor se informează de pe Internet (opt din zece), din reviste sau de la prieteni și familie, și numai patru din zece apelează la specialiști, atunci când au nevoie de sfaturi și coordonare (nutriționist, medic de familie, coach, antrenor de fitness sau aerobic) și 12% dintre ele și-ar dori să poată accesa ajutor de specialitate.

Prin campania de comunicare Pași mici pentru tine, un pas mare pentru un stil de viață sănătos, Floriol își continuă misiunea de a promova un stil de viață sănătos, care include alimentația, mișcarea, odihna și relaxarea. Floriol oferă femeilor din România o gamă de uleiuri care asigură acizi grași esențiali (Omega 3 și Omega 6) si vitamine (Vitamina D și Vitamina E) necesare unei o alimentații variate și echilibrate.