Cum de sarea face ca aproape totul sa aiba un gust mai bun?

0
829
sare1

Asa cum a fost demonstrat de catre June Moca, putina sare nu doar face alimentele mai sarate; se pare ca pentru a face unele fructe dulci mai dulce, mascheaza gustul amar neplacut, si chiar a face totul sa aiba un gust mai bun.

In acest material, prezentam unele dintre cercetarile recente despre sare pentru a descoperi modul in care acest mineral magic contribuie la aroma alimentelor.

In termeni chimici, o sare este orice compus definit prin legatura ionica a unui cation (un ion incarcat pozitiv) la un anion (un ion incarcat negativ). In sarea de masa, sodiu (Na +) este cationul si clorura (Cl-) este anionul.

Stiinta de baza din spatele faptului ca fiintele umane simt nevoia sa consume sare pare sa arate de genul asta:
1. Pamantul este format din o multime de minerale;
2. Ploaia si raurile transporta mineralele in ocean;
3. Sarea este foarte solubila in apa, asa ca oceanele devin sarate (alte minerale se transforma in nisip);
4. Animalele marine evolueaza pentru a trai intr-un mediu bogat in sare;
5. Animalele terestre evolueaza din animalele marine si procesele biologice continua sa se bazeze pe sare;
6. Oamenii au nevoie de un echilibru adecvat de sare pentru a supravietui.

Dintre toate substantele nutritive pe care le consumam prin alimentatie, apa este cel mai important si sarea joaca un rol crucial in a conduce apa prin corp.

Se pare ca sarea este ca o jumatate din intregul sistem de reglare al apei din organism, cealalta jumatate fiind potasiul. Membranele fiecarei celule din organism permite apei sa curga direct proportional cu cantitatea de sodium si potasiu existente in imediata apropiere a zonei. Prea multa sau prea putin sodium in organism afecteaza totul, de la digestie la presiunea sangelui si functionarea creierului.

Deoarece nivelurile corespunzatoare de sodiu sunt atat de importante, organismul foloseste rinichii pentru a mentine un echilibru precis. Sistemul este foarte eficient, ceea ce inseamna ca daca consumati mai multa sare decat doza zilnica recomandata, pur si simplu veti elimina tot ce nu aveti nevoie in organism.