Scandia lanseaza un nou brand si intra pe segmentul conservelor de peste

0
1073
Mixtett

Producatorul Scandia Food, liderul pietei de conserve de carne si pate, a intrat, la sfarsitul anului 2015, si pe segmentul conservelor de peste cu brandul Lotka, pozitionat pe segmentul premium, ca urmare a cresterii vanzarilor din aceasta categorie.

Dan Dobre, Directorul de Vanzari al Scandia Food a declarat:

Piata conservelor de peste a prins avant puternic in ultimii ani, iar pentru Scandia Food intrarea pe acest segment a reprezentat o oportunitate, date fiind si similitudinile majore cu categoriile in care deja activam (conserve, carne), asadar era un pas firesc de extindere a businessului nostru. 

Scandia Food a lansat, sub brandul Lotka, conserve de ton (bucati, file) si macrou (file).

”Pentru ca ne-am dorit o diferentiere majora prin intrarea in aceasta noua categorie, constructia a fost una specifica brandurilor premium. Pozitionarea brandului este sustinuta atat de calitatea materiei prime folosite cat si de modul de prezentare si ambalare a produselor. Folosim ambalaje transparente, care confera incredere consumatorilor”, a mai spus Dan Dobre.

Compania care mai are in portofoliu branduri precum, Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu si Via, a avut in anul 2015 o evolutie stabila a afacerilor, de circa 50 de milioane de euro la nivel de grup, iar pentru 2016 si-a propus o crestere cu 4% a cifrei de afaceri.

Noile conserve sunt fabricate de un producator bulgar pentru Scandia Food si sunt distribuite in retelele Carrefour, Auchan, Cora, Billa, Mega Image, Real si Selgros, dar si in comertul traditional prin intermediul distribuitorilor.

Segmentul conservelor de peste a avut o crestere a volumelor vandute in comertul modern de 25,5% in 2015 fata de anul precedent, crestere ce a fost sustinuta si de noile deschideri de magazine, respectiv 217 unitati comerciale.

Noul brand al Scandia Food va fi promovat prin intermediul campaniilor ce vor viza mediul online, dar si prin diverse programe de trade marketing, adaptate fiecarui tip de comert modern si traditional.