Chep Romania va intra pe piata serviciilor logistice din industria produselor lactate ca partener al Delaco

0
667

Chep Romania, subsidiara liderului global in servicii de reutilizare prin inchiriere a paletilor intra pe piata serviciilor logistice din industria lactatelor, ca partener al Delaco. Furnizorul de solutii logistice va prelua administrarea operatiunilor cu paleti aferente activitatii de distributie, prin implementarea serviciului de reutilizare prin inchiriere a paletilor.

Delaco este primul jucator de pe piata lactatelor care demareaza un proces de eficientizare a lantului logistic, prin conversia la sistemul de pooling oferit de Chep.

Avantajele aduse de externalizarea operatiunilor de gestiune a paletilor sunt: reducerea costurilor şi scurtarea riscurilor operationale, scurtarea timpului de livrare, cat imbunatatirea disponibilitatii la raft a produselor. De asemenea, prin sistemul de pooling, companiile sunt scutite de a declara catre autoritati ambalajele introduse pe piata, precum şi de plata taxelor de mediu aferente.

Piata produselor lactate prezinta numeroase provocari, ce pun presiune pe eficienta logistica. Este o categorie dintre cele mai sensibile, prin nevoile speciale la nivelul lantului de distributie — livrare catre un numar mare de depozite, rata mai mare de picking și de manipulare fata de alte categorii, disponibilitate constanta a stocului de paleti, temperatura controlata de depozitare și transport, dar și prin caracterul fresh al produselor.
Standardizarea calitativa a paletilor urmareste eliminarea unor situatii precum transportul retur la depozitul producatorului pentru repaletizare sau refuzul la receptie de catre comerciant din cauza paletilor neconformi. Astfel de situatii pot afecta major vanzarea produselor cu un grad sporit de perisabilitate.

” Pentru a putea sa explicam si in practica virtutile modelului colaborativ, care inseamna reutilizare prin inchiriere a paletilor si costuri de transport, depozitare si distributie partajate intre companiile dintr-un lant logistic, este essential sa lucram, in primul rand, cu liderii la nivel de sector”, a declarat Gabriel Andronescu, Country General Manager, Chep Romania

“Analizele realizate de noi in alte sectoare ale pietei bunurilor de larg consum au aratat ca standardizarea, eficientizarea şi externalizarea riscurilor din Supply Chain sunt direct corelate cu dezvoltarea companiilor și creșterea nivelului de competitivitate. Sunt beneficii pe care ne bucuram ca le putem extinde, in continuare, şi la alte companii din aceasta categorie”, a adaugat Gabriel Andronescu.