Al treilea focar de gripă aviară descoperit în Germania

0
43
focar

Aproximativ 14.000 de curcani vor fi sacrificați, după ce un focar de gripă aviară a fost descoperit la o fermă din estul Germaniei, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Virusul gripei aviare H5N8 a fost confirmat la o fermă din zona Uckermark, au precizat
autorităţile germane.

Un nou val epidemic

Este al treilea focar de gripă aviară descoperit în această regiune a Germaniei în ultimele săptămâni. În ultimele săptămâni s-au descoperit focare de gripă aviară la ferme din Ungaria, Suedia, Franţa, Lituania şi alte zone din Europa, iar autorităţile cred că virusul este transmis de la păsări sălbatice.

1,3 milioane de pui, sacrificați în Suedia

Luna trecută, Consiliul suedez pentru agricultură a informat că urmează să fie sacrificaţi aproximativ 1,3 milioane de pui, din cauza unui focar de gripă aviară descoperit la cel mai mare producător de ouă al Suediei, în apropierea oraşului Monsteras.

Pagubele gripei aviare în acest secol

Virusul gripei aviare H5N8 a perturbat semnificativ producţia de carne de pasăre la începutul lui 2014 în Asia şi la finele acelui an s-a răspândit şi în Europa.

Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni, însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise.