Ecolab: Curatenia, o prioritate in industria alimentara

0
1596

Preocuparea pentru curatenie si igienizare nu ar trebui sa varieze in functie de marimea unei operatiuni, a declarat vice-presedintele pentru siguranta alimentara si sanatate publica al Ecolab.

Dr. Ruth Petran a declarat ca industria intelege rolul important al curateniei si igienizarii, iar acest aspect nu poate fi omis sau sacrificat din cauza presiunii timpului.

“Orice companie care vrea sa satisfaca cererile consumatorilor, care sunt in continua crestere sau alte nu trebuie sa faca rabat de la un lucru asa important cum este sanitarizarea sau alte programe de siguranta alimentara,” a declarat reprezentantul Ecolab in timpul conferintei GFSI care a avut loc la Berlin.

“Este nevoie de timp si efort pentru a realiza aceste cerinte, iar Ecolab este constienta de faptul ca aceste cerinte de productivitate sunt in crestere si ne straduim sa venim cu solutii de curatare si aseptizare care ar putea sa scurteze timpul alocat.

Ecolab ofera produse si servicii de curatenie, produse pentru siguranta alimentara si protectia sanatatii consumatorilor in mai mult de 160 de tari si are mai mult de 41.000 de asociati in intreaga lume.

Ideea este ca siguranta alimentara ar trebui sa fie in topul prioritatilor chiar daca esti o companie cu 2 angajati sau o companie cu 200.000 de angajati”, a declarat Petran.

Inainte de a se alatura Ecolab, Petran a fost un microbiolog in cercetare si manager de calitate la Pillsbury, precum si manager de specificatii si regulamente de calitate la General Mills.

“Cred ca este foarte important sa se distinga termenii, iar validarea este acel aspect stiintific la o practica sau control pentru a va asigura ca va functiona. Sanitarizarea va lucra impotriva unui pericol care ma preocupa, fie ca este vorba de Salmonella sau reziduri de alergeni”, a declarat ea.

“Verificarea este procesul de asigurare ca acel control validat sau program de sanizarizare validat se respecta. Sa spunem ca permitem unui sanitarizant sa stea 2 minute pe o suprafata la o concentratie de 200 ppm, avem datele sa aratam ca acela este timpul corect, temperatura corecta, indiferent de parametrii critici urmariti.”