Pungi sterile pentru prelevarea de probe de laborator

0
675

Labplas a introdus o linie de pungi sterile pentru a ajuta fabricile de alimente la colectarea de probe.

Pungile sterile Twirl’Blue sunt albastre pentru a evita posibila contaminare cu materii straine, culoarea albastra permitand vizualizarea unor astfel de contaminanti. Ele sunt, de asemenea, translucide pentru ca proba sa poata fi vizibila prin plastic.

Pungile au posibilitatea de a fi inscrptionate cu numarul lotului pentru trasabilitate, pentru fiecare produs si pot gazdui compusi solizi, semi-solizi si lichizi. Ele vin in variante diferite in functie de capacitate: de 450ml, 650ml si 1,650ml.

”Probele testate sunt efectuate in fabrici, si sunt luate de pe suprafetele care vin in contact cu produsele alimentare, precum si de pe alte suprafete pentru a determina daca fabrica este contaminata sau nu,” arata reprezentantii firmei .

Elizabeth Rivas, director de marketing la Labplas, a declarat ca unele zone de productie din fabricile din industria alimentara accepta numai accesorii de culoare albastra.

“Culoarea albastra este cunoscuta a fi utilizata ca sistem de detectare si prevenire a contaminarii cu materii externe, in timpul productiei de alimente. Acest lucru ne-a condus la realizarea unei pungi albastre sterile translucide pentru prelevarea de probe.”

“Intr-adevar, unii dintre clientii nostri care lucreaza in special in sectorul industriei alimentare ne-au spus ca transparenta prea mare a unei pungi incolore poate duce la manipularea gresita si sfasierea pungii, atunci cand este introdusa proba in punga”.

pungi_sterile2Labplas, de asemenea, a lansat si Rack’N’Lab pentru a depasi problema de a avea un suport diferit pentru fiecare dimensiune a pungii. Suportul este folosit pentru a transporta pungile utilizate in testarea produselor alimentare si in prelevarea probelor.

Acesta permite ca mai multe pungi sa fie utilizate, in timp ce suportul este tinut in pozitie verticala, fara a fi nevoie de sticle sau pungi special concepute. De asemenea, este posibil lucrul cu pungi sterile de dimensiuni diferite. Suportul este disponibil in doua dimensiuni diferite si a durat aproximativ sase luni pentru a-l proiecta si de testa.