Senzor lansat pentru masurarea caracteristicilor lichidelor de proces

0
309

Compania SensoTech a prezentat la IAFP 2016 un senzor pentru masurarea concentratiei si densitatii lichidelor de proces.

Pe baza masurarii vitezei sonice, LiquiSonic V10 ofera un instrument analitic ”inline” pentru determinarea concentratiei lichidelor de proces in industrie și cercetare. Aplicarea noii tehnologii  de masurare nu depinde de conductivitatea, culoarea și transparenta lichidelor de proces.

Senzorii V10 au o certificare ”triplu A” pentru utilizarea lor in industria alimentara și farmaceutica.

senzor2LiquiSonic permite realizarea unor masuratori multiple, cum ar fi spre exemplu masurarea independenta a continutului de alcool și a cantitatii de extract rezidual in bere. Senzori poate face masuratori  pentru temperaturi cuprinse intre -100 ° C (-150 ° F) si 200 ° C (375 ° F) si presiuni de proces de la cativa mbari pana la 500 bari (7000 psi).

Aparatul V10 permite utilizatorului sa vizualizeze mai multi parametri de proces și mai multe diagrame.

”Daca are loc modificarea conditiilor de desfașurare a procesului tehnologic, utilizatorul este capabil sa incarce noi seturi de date ale produsului prin intermediul portului USB sau prin intermediul browser-ului,” au declarat reprezentantii companiei.

senzor4In plus, fata de masurarea concentratiei si a densitatii, echipamentul permite detectarea fazelor procesului si monitorizarea reactiilor chimice, precum polimerizarea si cristalizarea.

LiquiSonic Platon analizeaza densitatea initiala a lichidelor in fabricile de bere, iar LiquiSonic Lab este destinat pentru utilizarea sa in aplicatii de laborator.