Home Siguranta Tehnologie blockchain pentru industria tonului din Insulele Pacific

Tehnologie blockchain pentru industria tonului din Insulele Pacific

0
ton_pescuit

WWF a introdus o tehnologie de tip blockchain pentru industria tonului din Insulele Pacific, pentru a combate pescuitul ilegal și munca abuzivă.

Urmărirea peștelui de la nava de pescuit la supermarket, prin Blockchain Supply Chain Traceability Project (Proiectul de trasabilitate a lanțului de aprovizionare de tip blockchain) utilizează tehnologia digitală în sectoarele tonului proaspăt și congelat din regiunea Pacificului de Vest și Central. WWF-Noua Zeelandă, WWF-Australia și WWF -Fiji s-au alăturat firmei ConsenSys (firmă de tehnologia informațiilor și comunicațiilor – TIC), firmei de pescuit TraSeable și firmei de pescuit și procesare a tonului Sea Quest Fiji pentru realizarea unui astfel de proiect în Fiji. Ei cauta un partener din retail pentru a finaliza “povestea trasabilității tonului”.

Livia Esterhazy, CEO al WWF-Noua Zeelandă, a declarat că proiectul are potențialul de a îmbunătăți viața oamenilor și de a proteja mediul înconjurător.”

“De ani de zile, au existat rapoarte tulburătoare potrivit cărora consumatorii au cumpărat în mod necondiționat ton obținut din pescuitul ilegal, nedeclarat și nereglementat și, chiar mai rău, de la operatorii care folosesc munca neremunerat”, a declarat Esterhazy.

 

“Prin intermediul tehnologiei blockchain, în curând, printr-o simplă scanare a ambalajului tonului, cu ajutorul unei aplicații smartphone ni se va spune povestea tonului achizionat – unde și când a fost prins peștele, prin care nava și prin ce metodă de pescuit. Consumatorii vor avea certitudinea că tonul care le este vândut este pescuit legal, fără a fi folosită munca în condiții opresive sau de sclavaj.”

Achiziționarea și vânzarea tonului din Pacific este în prezent urmărită prin intermediul unor înregistrări pe hârtie sau deloc. De acum încolo însă, pescarii pot să-și înregistreze captura pe blockchain prin identificarea prin radio-frecvență (RFID) e-tagging și scanarea peștilor.

Ken Katafono, CEO al TraSeable, a declarat: “Sunt foarte încântat să fac parte din acest proiect, care sunt sigur că va conduce la transformarea trasabilității lanțului de aprovizionare cu pește și fructe de mare din Pacific, dar și din jurul lumii.”

Consensys împreună cu WWF și Sea Quest testează instrumentul de urmărire trasabilității prin tehnologia blockchain asigurată de Viant.

Brett Haywood, CEO al Sea Quest Fiji, a declarat: “Pescuitul durabil asigură longevitatea activității de pescuit, iar Sea Quest dorește să vadă un pescuit durabil în regiune”.

Skip to toolbar