Alerta alimentara in Marea Britanie! A fost declansata o investigatie dupa decesul a cinci pacienti

0
21

Autoritatile sanitare britanice au demarat o investigatie urgenta dupa moartea a cinci pacienti care au mancat in spitale sandvisuri ori salate contaminate cu bacteria listeria, relateaza sambata agentiile Xinhua si Press Association.

Alti cinci pacienti, de asemenea diagnosticati cu listerioza, sunt in stare grava. Primele informatii mentionau trei decese in spitale din Manchester si Liverpool, ulterior inca doi pacienti decedand din cauza infectiei cu listeria.

Ministrul sanatatii, Matt Hancock, a declarat ca a dispus Serviciului National de Sanatate (National Health Service – NHS) sa efectueze o analiza amanuntita a alimentelor servite in spitale.

Autoritatile sanitare examineaza printre altele daca precedentele cazuri de listerioza din ultimele doua luni au vreo legatura cu actuala epidemie.

Au fost retrase sandvisurile si salatele din loturile despre care exista indicii ca au provocat ultimele infectii, iar furnizorul acestor alimente, The Good Food Chain, a anuntat ca a incetat productia lor in timp ce se desfasoara investigatia.

Acest furnizor a fost la randul sau aprovizionat de fabricantul de produse din carne North Country Cooked Meats, care de asemenea a anuntat suspendarea productiei, in urma unor teste pozitive privind prezenta respectivei bacterii.

Deocamdata autoritatile britanice nu au inregistrat alte cazuri de infectii in afara celor din spitale.