Aplicatia pentru Programul de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani a devenit activa incepand de luni si va ramane deschisa pana la data de 24 septembrie 2018, a anuntat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), intr-un comunicat de presa.

Conform ministerului de resort, programul urmareste stimularea mediului de afaceri prin crearea unor noi instrumente de promovare individuala pe pietele externe a operatorilor romani prin sustinerea participarilor la targuri si expozitii cu caracter international, organizate in afara tarii, cu stand de prezentare a produselor/serviciilor, precum si participarea la misiuni economice.

De asemenea, de avantajele schemei de minimis, printr-un proces simplificat de aplicare si decontare, pot beneficia SRL-D-urile, institutele de cercetare stiintifica – dezvoltare tehnologica si institutiile medicale.

Finantarea se acorda operatorilor economici in sume fixe, de tip sprijin forfetar, astfel: 25.000 lei pentru participarea la targuri si expozitii internationale, respectiv 10.000 de lei pentru participarea la misiuni economice internationale.

Sectoarele economice sprijinite in cadrul prezentei Scheme sunt: tehnologia informatiei, sectorul alimentar, fabricarea mobilei, industria textila, cercetare, inovare stiintifica si medicala.

Bugetul alocat prezentei sesiuni de depuneri a cererilor de inscriere este de 7,8 milioane de lei.

Potrivit Grilei de evaluare a cererilor, vor obtine punctaj suplimentar firmele care au ales ca piete – tinta zone non-UE, cu prioritate Africa sau Asia, care detin un brand propriu si au un site intr-o limba de circulatie internationala.

Aplicatia pentru Programul de sustinere a internationalizarii operatorilor economici romani va ramane deschisa pana la data de 24 septembrie 2018, la ora 10:00.