Astazi incepe AgriFish: Ministrul Daea va conduce lucrarile

0
7

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, va conduce lucrarile reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit), in data de 14 mai 2019, la Bruxelles, informeaza ministerul de resort.

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului vizeaza Pachetul de reforma a PAC post 2020, Regulamentul privind planurile strategice in domeniul PAC – schimb de opinii cu privire la noul model de performanta.

Tot in cadrul Consiliului vor avea loc informari din partea Comisiei si schimburi de opinii cu privire la urmatoarele problematici: o planeta curata pentru toti – o viziune strategica pe termen lung pentru o economie neutra din punct de vedere al climei – abordare din punct de vedere al aspectelor agricole, chestiuni agricole legate de comert, Declaratia privind un viitor digital inteligent si durabil pentru agricultura europeana si zonele rurale europene.

In data de 13 mai 2019, a avut loc „Conferinta privind Politica Agricola Comuna si Provocari pentru tinerii fermieri europeni”, eveniment organizat de Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana.