Emerson Technik, Flavourstream, Grafoprint, Ion Mos, Latin Pack & Spices si Livingjumbo Industry sunt companiile romanesti care au participat, anul acesta, la IFFA, cea mai mare expozitie dedicata industriei carnii.

Timp de sase zile (4-9 mai), la IFFA au fost expuse solutii pentru sustenabilitatea si eficientizarea industriei carnii. De la integrarea componentei digitale in fluxul de productie la tendinte de ambalare si siguranta alimentelor, prin eticheta curata, expozantii au oferit raspunsuri la cerintele industriei de procesare a carnii.

„IFFA a demonstrat inca o data ca nu este doar unul dintre cele mai importante targuri, ci, mai presus de toate, locul de intalnire la nivel mondial pentru acest sector. Sapte din zece vizitatori au venit din afara Germaniei. Starea de spirit si spatiul expozitional au fost fantastice”, a declarat Wolfgang Marzin, presedintele si directorul executiv al Messe Frankfurt.

„In acelasi timp, IFFA este locul de intalnire al familiei din sectorul de prelucrare a carnii – jucatorii de top din industria carnii, furnizorii de echipamente si utilaje, furnizorii de condimente si nu numai. IFFA este locul unde se intalnesc pentru a modela viitorul la fiecare trei ani”.

Acest lucru a fost confirmat si de rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Messe Frankfurt: 96% dintre vizitatori au acordat expozitiei un rating pozitiv. Din partea expozantilor, a existat, de asemenea, un ecou remarcabil, cu un nivel general de satisfactie de 92%.

Provocarea: lipsa de personal calificat
Jucatorii din industria carnii au o provocare in comun: lipsa personalului calificat. Companiile trebuie sa investeasca mai mult in digitalizare si automatizare pentru a simplifica toate etapele de procesare a carnii – astfel de solutii pentru companiile de toate marimile si tipurile au fost vazute la IFFA. Acest lucru a fost confirmat de 95% dintre vizitatorii care au spus ca sunt foarte multumiti de gama de produse si servicii prezentata la targ.

O calatorie in viitor
IFFA a fost organizata pentru prima oara in urma cu 70 de ani, ca o expozitie care insoteste conferinta Asociatiei macelarilor din Germania si s-a dezvoltat de-a lungul deceniilor in cel mai important targ din lume pentru sectorul carnii.

In 2019, 70% dintre vizitatorii comertului au venit din afara Germaniei – cei mai multi vizitatori au provenit din Federatia Rusa, Olanda, Spania, Italia, Polonia, China, Ucraina, SUA, Austria si Australia. Cresterea a fost inregistrata in mod special din America Latina (31%) si Europa de Est (15%).

Date si cifre: IFFA 2019
Aproximativ 67.000 de vizitatori din 149 de tari = 7% (2016: 62.440 din 142 de tari *) /
Internationalitatea vizitatorilor: 70%

1.039 de expozanti din 49 de tari (2016: 1.036 din 51 de tari) / internationalitatea expozantilor: 62%

120.000 de metri patrati de spatiu expozitional (9%)
Urmatoarea editie a targului IFFA va avea loc intre 14 si 19 mai 2022.


Sursa fotografii:  https://iffa.messefrankfurt.com/frankfurt/en/press/press-material.html