Autoritatile braziliene au aprobat mentiunile de sanatate pentru probioticele DuPont

0
11

DuPont Nutrition and Health a primit aprobarea Autoritatii de Reglementare in domeniul Sanatatii din Brazilia (ANVISA) de a comercializa tulpina probiotica Bifidobacterium lactis HN019 cu afirmatia ca ingredientul contribuie la sanatatea gastrointestinala.

DuPont sustine ca hotararea va permite clientilor sai de pe piata braziliana sa includa mentiunea de sanatate pe ambalajele produselor alimentare si suplimentele care contin tulpina.

DuPontInainte de aprobarea revendicarii, ANVISA a evaluat patru studii clinice pentru a determina daca tulpina a avut un efect pozitiv asupra sanatatii gastro-intestinale. Dovezile furnizate de studii au aratat ca un consum zilnic de HN019 a sporit activitatea imunitara celulara la adultii varstnici sanatosi si ANVISA a stabilit ca mentiunea DuPont de sanatate a tulpinii a fost legitima.

Carolina Zago, managerul departamentului pentru reglementare din America de Sud, la DuPont Nutrition & Health a declarat:

“In timpul procesului sau de evaluare atenta, autoritatea sanitara a recunoscut efectul potential asupra sanatatii al HN019 si expertiza noastra ca furnizor de probiotic fiabil. Pentru clientii nostri, acest fapt inseamna ca procesul de aprobare pentru produsele lor este mult mai probabil sa fie rapid si de succes”.

Daniel Borges, manager de vanzari pentru suplimente alimentare la DuPont Nutrition & Health a adaugat:

“Sistemul nostru gastro-intestinal este un ecosistem extrem de complex – si reprezinta cea mai mare zona de contact cu mediul. Ne bazam pe microbiota intestinului pentru a digera si absorbi substantele nutritive, pentru a elimina produsele reziduale si pentru a stimula raspunsul imun al organismului, astfel incat suntem mai bine protejati de potentialii agenti patogeni. Prin aprobarea acestei mentiuni de sanatate, ANVISA a recunoscut abilitatea HN019 de a ajuta la mentinerea in echilibru a ecosistemului nostru gastro-intestinal.”

Megan DeStefano, director de marketing la nivel mondial al departamentului de probiotice de la DuPont Nutrition & Health, a declarat:

“Continuam munca noastra pentru a obtine noi tulpini probiotice incluse pe lista pozitiva din Brazilia. Aceste eforturi dure vin dupa succesul nostru repurtat in Elvetia, unde probioticul DuPont Danisco Bifidobacterium lactis HN019 a fost, de asemenea, recunoscut ca ajutand la imbunatatirea digestiei, precum si in Japonia, unde HN019 a fost inregistrat ca imbunatatind tranzitul pentru cei care sufera de constipatie, permitand producatorilor de alimente sa includa o astfel de mentiune de sanatate pe produsul lor. Aceste rezultate pozitive confirma in continuare dovezile stiintifice puternice pe care DuPont le are asupra legaturii dintre sanatatea digestiva si probiotice si dorim sa construim in viitor pornind de la aceste validari ale cercetarilor noastre”.