Ava Star: de vineri au început să crească vânzările de carne

0
216

Proprietarul companiei Ava Star din Pașcani a declarat, pentru Ziarul Financiar, că vânzările din primele săptămâni din martie au fost cele mai reduse din ultimii trei ani, dar din 13 martie vânzările de carne au început să crească.

„De vineri au început oamenii să se aprovizioneze şi cu carne, până atunci au cumpărat cu precădere făină, ulei sau zahăr. Vânzările sunt mari având în vedere că este o lună de post, iar mai ales în zona Moldovei oamenii respectă această perioadă. Însă, doar în marile oraşe există o efervescenţă în ceea ce priveşte cumpărăturile, în oraşele mai mici lucrurile se desfăşoară normal”, a spus Vasile Pleşca, proprietarul producătorului de carne Ava Star din Paşcani.

Ava Star livrează carnea proaspătă de porc, vită şi oaie în magazine, fabrici de preparate din carne, dar şi către carmangerii, neavând propria reţea de magazin, conform ultimelor date.

„Cred că pesimismul meu ar veni în perioada următoare doar din zona de aprovizionare. Dacă aprovizionarea cu materie primă nu vom avea probleme cu producţia. Însă, la carne de porc avem o problemă în România că fermele nu fac faţă consumului intern şi suntem nevoiţi să aducem materie primă din import. Dar aceasta este o problemă generală, nu doar de moment”.

Anual, un român consumă circa 77 de kilograme de carne.

În 2018 (ultimele date disponibile), carnea de porc a fost cea mai consumată, cu o pondere de aproape 50% (38,3 kg per capita), iar carnea de pasăre a fost pe al doilea loc – 27 kg pe cap de locuitor, arată cele mai recente date de la Institutul Naţional de Statistică. În acelaşi an, consumul de carne de vită a fost de 6,1 kilograme de carne.

Despre Ava Star

De la un microabator cu cinci angajati in zona Pascani in urma cu 25 de ani, acum Avastar genereaza o cifra de afaceri de 125.213.602 lei, exporta in statele-membre Uniunii Europene, dar si in afara blocului comunitar. Pentru a-si consolida pozitia pe piata externa, compania participa in calitate de expozant la marile evenimente dedicate industriei alimentare, inclusiv la Anuga (Koln, 5-9 octombrie 2019).

Daca in anul 2000, Avastar a inaugurat primul magazin propriu in Pascani, anul trecut a anuntat un nou program de investitii, pentru a aduce pe piata un nou tip de unitate comerciala, adresata consumatorului modern, cu o oferta bogata de produse semipreparate, sub brandul Picanteria. Pentru a sustine acest demers, Avastar va investi 3 milioane de euro pentru infiintarea sectiei noi de fabricare a semipreparatelor.