Cramele Recas, cel mai ravnit producator de vinuri

0
1297

Pentru investitorii straini interesati de vinul romanesc, Cramele Recas reprezinta cel mai ravnit producator de vinuri, conform zf.ro

Piata de vin din Romania, care a trecut în ultimii ani prin procese ample de retehnologizare si replantare si care începe sa puna pe rafturile magazinelor si în restaurante vinuri de calitate superioara, intra in atentia investitorilor straini, care au in fruntea listei branduri precum Cramele Recas, Cramele Halewood sau Ro­ten­berg.

large_img_608„În momentul de fata Cra­mele Recas este unul dintre cele mai bune tinte din busi­nessul de profil daca ana­lizam atat datele financiare, cat si profilul afacerii si produsele“, spune o sursa din piata care arata ca mai multe fon­duri de investitii, dar si jucatori stra­te­gici straini sunt cu ochii pe industria vinului, o piata de 350 mil. euro anual.

„Perspectivele de dezvoltare si rezultatele pe care le-am obtinut nu justifica din partea niciunuia dintre actionarii nostri un interes de a vinde sub nicio forma vreuna dintre entitatile care compun societatea comerciala Cramele Recas“, au spus pentru ZF repre­zentantii companiei. Repre­zen­tantii Rotenberg neaga la randul lor in­for­matia, pe cand Dan Muntean, direc­to­rul general al Halewood, a spus ca nu stie nimic despre o vanzare. Cifra de afaceri inregistrata de Cramele Recas in 2015 a fost de aproximativ 28 milioane euro, iar pentru anul acesta se estimeaza o crestere de pana la 35 milioane euro.

recas_1Cramele Recas este evaluata la circa 40-50 mil. euro (enterprise value), potrivit surselor din piata, fiind in acest moment cel mai puternic brand din Romania. Producatorul de vin Cramele Recas este un business detinut de familia Cox (Philip si Elvira), dar si de antreprenorii Gheorghe Iova si Ioan Georgiu, iar investitorii ar putea fi interesati fie de achizitia întregului business, fie doar de un pachet minoritar.