Brexit-ul ar putea da dureri de cap managerilor din industria alimentară din Marea Britanie

0
135

Sectorul alimentar din Marea Britanie se va confrunta cu „provocări enorme” legate de Brexit, atât în ceea ce privește comerțul cu Europa, cât și în interiorul granițelor proprii, conform unui raport al subcomisiei pentru UE, pentru energie și mediu al Camerei Lorzilor.

„Imediat ce Marea Britanie iese din UE va trebui să elaboreze propriile tarife vamale, și totodată să se pregătească pentru postura de subiecți ai tarifelor vamale ridicate, practicate de UE pentru produsele agricole, în detrimentul agricultorilor din Marea Britanie și al producătorilor de alimente”, avertiza raportul subcomisiei.

„Regatul Unit ar putea să se confrunte și cu o serie de bariere netarifare atunci când exportă produse agricole și alimentare în UE, având ca rezultat întârzieri ale livrărilor și costuri administrative suplimentare.”

Brexit-ul ar putea veni și cu o serie de oportunități, consideră un grup interpartinic din Camera Lorzilor care apreciază că țara va ieși, în sfârșit, din Blocul Comunitar unde „aceeași măsură se potrivește tuturor”, în ceea ce privește politicile privind alimentația și agricultura. Dar acest lucru ar putea crea serioase dureri de cap pentru autorități și actorii din domeniu, consideră parlamentarii britanici.

Bătăliile de la frontieră

În cadrul politicii agricole comune, UE a stabilit standarde pentru produsele alimentare, pentru bunăstarea și sănătatea animalelor de fermă și pentru produsele de protecție a plantelor. Ca atare, în prezent Marea Britanie are o piață reglementată, impusă implicit prin calitatea de membru al Uniunii Europene. Dar odată ce Marea Britanie părăsește Uniunea, vor exista patru piețe – Scoția, Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, fiecare cu un cadru legislativ diferit. Acest lucru ar putea „cauza probleme” în zonele în care autoritățile regionale nu sunt de acord – cum ar fi modificarea genetică – arătau membrii subcomisiei.

„Atât Irlanda de Nord, cât și Scoția au anunțat că nu doresc să permită utilizarea ori comercializarea de produse agroalimentare modificate genetic, ceea ce ar sugera că dacă, de exemplu, Anglia și Țara Galilor ar declara că își doresc o politică «GM-friendly» (prietenoasă cu produsele agroalimentare modificate genetic), există posibilitatea de a trebui să fie introduse controale la frontierele din interiorul Marii Britanii pentru a se asigura că nu vor avea loc importuri de produse alimentare modificate genetic”, a explicat profesorul Joseph McMahon, decan al Școlii de Drept de la Sunderland University College din Dublin.

Ian Wright, director general la Food and Drink Federation (FDF) sublinia și el potențiala apariție a unor probleme, în condițiile în care unele guverne caută deja să adopte unele legi mai drastice în special în Scoția. De exemplu, guvernul scoțian se gândește la o serie de reglementări mai stricte pentru combaterea obezității.

„Am auzit că guvernul scoțian intenționează să aibă o poziție mult mai activă în domeniul reglementărilor și am puteam vedea apariția unor perspective diferite între Food Standards Agency și Food Standards Scotland; și la fel am putea să vedem o mai mare apropriere între standardele autorităților de reglementare din Irlanda de Nord și cele din Republica Irlanda”.

Costuri substanțiale

Premierul britanic a reacționat agresiv la articolele din presa germană de săptămâna trecută sugerând că atmosfera între Westminster și Bruxelles este deja încordată.

Pentru moment totuși producătorii sunt mult mai preocupați de relațiile comerciale și taxele vamale care se vor stabili între cele două zone și au tot dreptul să fie, sugerează Camera Lorzilor. Mai mult de 70% dintre exporturile și importurile vitale sunt cu statele membre ale UE; mai mult, 94% din importuri și 97% din exporturi sunt cu țările cu care UE a negociat un acord de liber schimb.

„Este imperativ ca un acord comercial să fie încheiat între Marea Britanie și UE pentru a evita impunerea de tarife la comerțul în ambele direcții, pentru a minimiza potențialul afectării lanțurile [integrate la nivelul UE] de furnizare de produse. Introducerea de bariere netarifare ar putea fi la fel de perturbatoare sau chiar și mai și, pentru comerțul cu produse agricole și produse alimentare. Producătorii de alimente și ar putea suporta «costuri substanțiale»”, avertiza subcomitetul.

La începutul săptămânii trecute, industria alimentară și a băuturilor a țării avertiza viitorul guvernul – ce va fi ales la urne, la 8 iunie, în cadrul alegerilor naționale anticipate – că un acord comercial trebuie să fie discutat odată cu ieșirea Marii Britanie din UE.

„Trebuie să se asigure un … acord de liber schimb îndrăzneț și ambițios cu UE”, declarau reprezentanții FDF.

Acest lucru este tot mai puțin probabil. Theresa May acuza politicienii europeni că vor să perturbe alegerile generale din Regat, conform unor articole apărute în ziarul The Guardian. May a reiterat încă o dată faptul că niciun acord este de preferat unui acord rău negociat. Cu toate acestea, este din ce în ce clar că în Marea Britanie nu va fi totul numai lapte și miere. Într-adevăr, subcomitetul Camerei Lorzilor a declarat că guvernul trimite „mesaje mixte” către sectorul alimentar. Viziunea în care Marea Britanie devine o națiune campioană a liberului schimb cu bariere tarifare reduse este contrazisă de angajamentele cu privire la respectarea unor standarde înalte de calitate și de bunăstare în sectorul agricol al țării, se menționează în raport.