Ministrul britanic al Muncii a declarat ca cetatenii europeni vor avea nevoie de documente pentru a ramane in Marea Britanie dupa Brexit

0

Ministrul Muncii, Amber Rudd, a declarat luni seara ca peste 3,2 milioane de cetateni europeni vor avea nevoie de documente speciale pentru a dovedi ca pot sa locuiasca si sa munceasca in Marea Britanie dupa iesirea din UE, relateaza BBC.

”Va exista o nevoie pentru niste documente”, a declarat Amber Rudd in timpul unui discurs in Camera Comunelor, scrie News.ro.

Demnitara britanica a vorbit parlamentarilor despre toate masurile care trebuie sa fie luate pentru ca cetatenii europeni sa ramana in Marea Britanie dupa Brexit.

Intrebata de laburisti daca va exista o diferenta intre muncitorii si proprietarii care pot locui si lucra pe teritoriul britanic si cei care nu vor avea acest drept, demnitara a explicat ca vor exista documente speciale dupa Brexit.

Rudd a promis o abordare treptata a problemei, iar autoritatile vor utiliza ”toate avantajele tehnologiei pentru a asigura o gestionare corecta a imigratiei”.

Ulterior, ministrul Imigratiei a precizat ca in acest moment nu exista nevoia de documente suplimentare pentru cetatenii europeni din Marea Britanie.