Bureau Veritas Romania: Afaceri de un million de euro din industria alimentara, in 2018

0
104

Bureau Veritas Romania, cel mai mare furnizor de servicii de certificare si audit in industria alimentara, estimeaza afaceri de 1 milion de euro din audituri agro food, in 2018.

Compania Bureau Veritas, lider mondial in servicii de testare inspectie si certificare, a participat saptamana trecuta, in calitate de partener Exclusiv, la Conferinta IFS din Romania. Certificarile IFS (International Featured Standard) reprezinta un serviciu tot mai solicitat pe piata din Romania in conditiile in care toti marii retaileri le impun, de multe ori, producatorilor de alimente ca si conditie de listare a marfurilor.

Alexandru Vidu, CEO Bureau Veritas Romania.

“ Ne-am propus, in urma cu doi ani, sa investim in acest tip de servicii pentru industria alimentara in conditiile in care asteptarile retailerilor si, implicit, ale consumatorului, sunt din ce in ce mai mari: cu totii ne dorim produse sigure si de buna calitate. Echipa noastra de specialisti in industria alimentara poate audita nu doar in conformitate cu standardele ISO si IFS ci si pentru standarde de nisa – de exemplu produse fara gluten sau vegane, certificatul Bureau Veritas reprezentand o garantie a conformitatii acestora”, spune Alexandru Vidu, CEO Bureau Veritas Romania.

Compania detine, in Romania, o echipa de peste 20 de auditori specializati in domeniul agro-food, fiind singurul organism de certificare cu 4 auditori IFS Food calificati local, ceea ce permite crearea de oferte flexibile, adaptate pietei romanesti precum si rapiditatea programarii si livrarii auditului de certificare.

Certificarea IFS food este disponibila sub 4 acreditari internationale (daneza, poloneza, spaniola si franceza) in timp ce IFS Logistic, Ifs Broker si IFS HPC sunt disponibile sub o acreditare (daneza, respectiv italiana).

La Conferinta IFS, care a reunit cca 150 de participanti din industria alimentara si retail, au participat si clientii de top ai Bureau Veritas Romania precum Scandia, Velpitar, Phoenixy (brandul Gusto), Golden Foods (brandul Elmas), Angst si CrisTim.

Evenimentul a avut ca si principale topicuri: noua doctrina IFS, frauda alimentara, managementul alergenilor, controlul daunatorilor, managementul corpurilor straine etc.

Bureau Veritas in cifre
• 70.000 de angajaţi in toata lumea
• birouri deschise in peste 140 de tari
• peste 400.000 de companii in portofoliu
• peste 130.000 de certificate emise.

Despre Bureau Veritas
www.bureauveritas.ro; www.bvtraining.ro; www.bureauveritas.com

Principalele atuu-uri ale grupului Bureau Veritas sunt existenta unei reţele internationale eficiente, cunostinte asupra regulamentelor & standardelor, portofoliul vast de servicii, expertiza tehnica recunoscuta si personalul calificat, echipamentele & laboratoarele de prima clasa.

In portofoliul vast si echilibrat de servicii se regasesc industrie, inspectii & verificari in-service, constructii, certificare, commodities, produse de consum, servicii guvernamentale & comert international, marina & offshore.