Carmistin International demareaza programul de start-up-uri sociale pentru dezvoltare sustenabila nationala – SUSTIN

0
420

Valoarea proiectului demarat de Carmistin International este de peste 13,7 milioane de lei, iar peste 98% din finantare se va face prin Programul Operational Capital Uman.

Grupul tinta este format din 112 persoane cu domiciliul in mediul rural sau urban din regiunile de implementare, mai exact Sud-Muntenia, Sud Vest si Vest, persoane care au absolvit cel putin studii medii si au intentia de a infiinta o intreprindere sociala intr-una din regiunile de implementare ale proiectului.

Carmistin International implementeaza un proiect cu finantare europeana in valoare totala de peste 13,7 milioane de lei pentru sustinerea investitiilor in initiative antreprenoriale sociale la nivelul regiunilor Sud-Muntenia, Sud Vest si Vest, prin infiintarea a 29 de structuri de economie sociala, in vederea dezvoltarii economiei sociale si cresterii ocuparii locurilor de munca la nivel regional.

“Peste 112 persoane din regiunile Sud-Muntenia, Sud Vest si Vest vor participa la cursuri de formare in domeniul antreprenoriatului social, acreditate de ANC, cursuri in urma carora se vor dobandi noi competente si abilitati in demararea si gestionarea eficienta a unor afaceri in domeniul vizat, precum si posibilitatea de transmitere a informatiilor si cunostintelor dobandite catre ceilalti membri fondatori ai societatilor economice sociale si chiar catre angajati, clienti sau beneficiari.

Acest program este menit sa ajute la dezvoltarea mediului economic si social la nivel regional dar si la cresterea ocuparii fortei de munca in zona, prin locurile de munca nou create.

Nu in ultimul rand urmarim rezultate pe termen lung prin cresterea cuantumului ajutoarelor acodate la nivel regional pentru demararea unei afaceri in sectorul economiei sociale si facilitarea accesului noilor antreprenori in economia sociala la finantari nerambursabile”, a declarant Andrei Brumaru, Manager de proiect in cadrul SUSTIN si Director Executiv Carmistin International.

supremia1, industria alimentaraTitlul proiectului este ”Start-up-uri Sociale pentru dezvoltare sustenabila nationala – SUSTIN” (cod MySMIS: 127434), iar valoarea acestuia este de 13,713,622.25 lei, din care peste 98% este finantare nerambursabila – 13,516,849.39, contributia proprie fiind de 196,772.86 lei.

Perioada de implementare este de 36 luni (3 iunie 2019 – 2 iunie 2022).

Obiectivul general este sustinerea investitiilor in initiative antreprenoriale sociale la nivelul regiunilor Sud-Muntenia, Sud Vest si Vest, prin infiintarea a 29 de struc-turi de economie sociala, in vederea dezvoltarii economiei sociale si cresterii oc-uparii fortei de munca la nivel regional.

Obiectivele specifice ale proiectului vizeaza:
1. Cresterea nivelului de informare si constientizare la nivelul Sud-Muntenia, Sud Vest si Vest cu privire la beneficiile economiei sociale, ale ocuparii pe cont propriu si ale dezvoltarii economice sustenabile la nivel regional.

2. Dezvoltarea nivelului de competente antreprenoriale in economie sociala in randul a 112 persoane si indrumarea acestora in vederea realizarii unui plan de afaceri si infiintarii de noi societati economice sociale.

3. Cresterea ratei de ocupare la nivelul regiunilor Sud-Muntenia, Sud Vest si Vest prin infiintarea a 29 de societati economice sociale si crearea a 93 de noi locuri de munca.

Rezultatele principale obtinute in urma implementarii proiectului sunt:
– Selectia, recrutarea in proiect si formarea profesionala a 112 persoane, dintre care minim 30% trebuie sa fie de gen feminin iar cel putin doua persoane trebuie sa aiba domiciliul in mediu rural.
– Selectarea celor mai bune 29 de planuri de afaceri elaborate de persoanele formate.
– 29 de viitori antreprenori mentorati, consiliati in vederea demararii si gestionarii efciente si sustenabile a unor noi afaceri in domeniul economiei sociale.
– Acordarea a 29 de subventii pentru infiintarea de intreprinderi sociale sustenabile.
– 4 subventii a cate 54.000 euro (pentru infiintarea a minim 2 locuri de mun-ca)
– 20 subventii a cate 69.950 euro (pentru infiintarea a minim 3 locuri de munca)
– 5 subventii a cate 99.950 euro (pentru infiintarea a minim 5 locuri de mun-ca)
– Minim 93 de locuri de munca create in cadrul celor 29 de intreprinderi sociale infiintate.

Personele care doresc sa participe la programul de instruire si care isi doresc infiintarea unei societati economice sociale finantate prin acest proiect pot solicita informatii suplimentare la adresa sustin@carmistin.ro .


Carmistin International este parte a grupului Carmistin, unul dintre principalii jucatori de pe piata agroalimentara din Romania. Carmistin reprezinta un model integrat, cu 6 linii de business. Grupul este prezent in intreaga tara prin produse, magazine, reteaua proprie de distributie sau furaje.

Proiect cofinantat de UNIUNEA EUROPEANA din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020.