Produse 100% fara hormoni. FALS

0
50

Dintre cele mai aprinse teme ale momentului face parte, cu siguranta, marketingul inselator. Acesta a fost si subiectul care i-a facut pe invitatii workshopului „Sa intelegem mai bine alimentele” sa dea un mesaj unitar consumatorilor si autoritatilor deopotriva.

Vreau sa explic un pic ce inseamna produse 100% fara hormoni. Nu este posibil asa ceva, este un exemplu de marketing inselator. Varianta corecta este produs fara adaos de hormoni sintetici. Nu exista viata fara hormoni, vreau sa inteleaga toata lumea. Noi toti traim datorita acestui balans permanent hormonal”, a declarat Dorin Cojocaru, Presedintele Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui – APRIL in deschiderea campaniei de informare corecta „Sa intelegem mai bine alimentele”, organizata de revista RO.aliment.

Despre puii crescuti cu hormoni si scenarii incorecte despre presupusa disperare a producatorilor de a-si maximiza profitul cu orice pret, in care se vorbeste de pasari crescute artificial in doar cateva zile cat altele in cateva saptamani s-a scris in presa din intreaga tara. Adevarul?…

Dana Tanase„Noi, procesatorii, avem nevoie si de sprijinul autoritatilor, pentru ca ei sunt cei care ne controleaza. Ceea ce s-a spus si ceea ce circula in mass-media vis-a-vis de carne hormonata, este fake news in cea mai pura forma. Exista clar o interdictie de utilizare a hormonilor de crestere. Mai mult decat atat, exista un program strategic national care este elaborat de Autoritatea Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Conform acestuia, sunt prelevate cu anumita frecventa probe atat din carnea ca atare, cat si din organe, pentru determinarea reziduurilor si de hormoni si de antibiotice. In clipa in care intr-o ferma de pasare se fac anumite tratamente cu antibiotice, in prospect este stipulat foarte clar ca trebuie sa existe o perioada de asteptare intre momentul administrarii tratamentului si cel in care am voie sa duc pasarile la sacrificare. Iar acest lucru este foarte bine monitorizat. Din acest punct de vedere, nu trebuie sa existe o ingrijorare pentru consumator. Nu trebuie sa eliminam carnea de pasare din dieta copiilor nostri, pe motiv ca ar proveni de la animale crescute cu hormoni sau care au fost tratate cu antibiotice si nu a fost respectata perioada de asteptare. Aceste reglementari sunt in vigoare de la inceputul anilor 2000”, Dana Tanase, Directorul Executiv al Asociatiei Romane a Carnii.

Exista un caz la un procesator care a devenit etalon in intreaga industrie alimentara si este unul dintre exemplele ce ilustreaza practicile incorecte din tabloul romanesc.

Sunt familiarizat cu cazul mentionat. Este vorba de un producator foarte mare, poate cea mai mare firma pe acest domeniu din Romania. Intr-adevar, a scris fara hormoni. Primii care s-au sesizat au fost cei din concurenta. Concurenta le-a facut tot felul de hartii, le-a trimis pe cap tot felul de controale. Eu le-am zis ca nu sunt in legalitate, au trebuit sa schimbe si au intrat in legalitate”, a afirmat Cristian Popa, consultant etichetare si autorul cartii „Etichetarea alimentelor prin exemple.

Revista de specialitate RO.aliment organizeaza, in premiera nationala, campania de informare, educare si constientizare a beneficiilor consumului echilibrat de alimente, in cantitati moderate. Scopul este de a demitiza teoriile nefundamentate stiintific, cu ajutorul celor mai apreciati specialisti ai momentului, pentru ca publicul sa redobandeasca increderea in productia autohtona.

Pentru a afla unde vor avea loc urmatoarele intalniri cu specialistii, urmariti stirile RO.aliment.


Urmand obiectivele propuse in cadrul campaniei “Sa intelegem mai bine alimentele”, in zilele de 19 si 20 iulie vom fi prezenti in gradina Mall Palas Iasi!

Va invitam sa ne fiti alaturi pentru ca timp de 6 luni sa incercam sa schimbam perceptia consumatorului prin informare si educare!

Va invitam sa va alaturati campaniei participand cu stand de sampling sau/si vanzare pentru a va face conoscute produsele in zona Iasiului cat si pentru a va consolida imaginea in calitate de sustinatori activi ai unei campanii unice de informare educare si constientizare, care are ca scop:
– Clarificarea ideilor gresite despre continutul alimentelor.
– Consolidarea imaginii companiilor producatoare de alimente.
– Demontarea stirilor false despre alimente.

ATUURILE LOCATIEI MALL PALAS IASI – http://palasiasi.ro/gradina/

– Ansamblul PALAS este pozitionat in centrul Iasiului, zona care beneficiaza de un important vad comercial si turistic. (in perioada verii se intorc acasa multi din cei ce lucreaza in afara granitelor)
– Accesul facil in orasul Iasi este realizat prin intermediul retelei de mijloace de transport in comun si prin arterele rutiere (E58, E583, E85) si pietonale moderne.
– Aeroportul International Iasi, situat la 10 minute de centrul orasului, face legatura cu principalele localitati din Romania, dar si cu marile capitale europene.

FORMULAR DE INSCRIERE CAMPANIE

AICI puteti vizualiza poze reprezentative din zilele de 7 si 8 iunie, din Mall Promenada, acolo unde a avut loc prima activare a campaniei care se desfasoara pe o durata de 6 luni.