Carmistin lanseaza un program pentru dezvoltarea mediului economic si social la nivel regional

0
224

Carmistin International anunta lansarea proiectului cu finantare europeana, in valoare de 13,7 milioane de lei, informeaza Agerpres. Bugetul va fi alocat pentru sustinerea investitiilor in initiative antreprenoriale sociale la nivelul regiunilor Sud-Muntenia, Sud Vest si Vest, prin infiintarea a 29 de structuri de economie sociala.

„Peste 112 persoane din regiunile Sud-Muntenia, Sud Vest si Vest vor participa la cursuri de formare in domeniul antreprenoriatului social, acreditate de ANC, cursuri in urma carora se vor dobandi noi competente si abilitati in demararea si gestionarea eficienta a unor afaceri in domeniul vizat, precum si posibilitatea de transmitere a informatiilor si cunostintelor dobandite catre ceilalti membri fondatori ai societatilor economice sociale si chiar catre angajati, clienti sau beneficiari. Acest program este menit sa ajute la dezvoltarea mediului economic si social la nivel regional, dar si la cresterea ocuparii fortei de munca in zona, prin locurile de munca nou create. Nu in ultimul rand urmarim rezultate pe termen lung prin cresterea cuantumului ajutoarelor acodate la nivel regional pentru demararea unei afaceri in sectorul economiei sociale si facilitarea accesului noilor antreprenori in economia sociala la finantari nerambursabile”, a declarant Andrei Brumaru, Manager de proiect in cadrul SUSTIN si Director Executiv Carmistin International.

Obiectivele specifice ale proiectului vizeaza:
● Cresterea nivelului de informare si constientizare la nivelul Sud-Muntenia, Sud Vest si Vest cu privire la beneficiile economiei sociale, ale ocuparii pe cont propriu si ale dezvoltarii economice sustenabile la nivel regional.

● Dezvoltarea nivelului de competente antreprenoriale in economie sociala in randul a 112 persoane si indrumarea acestora in vederea realizarii unui plan de afaceri si infiintarii de noi societati economice sociale.

● Cresterea ratei de ocupare la nivelul regiunilor Sud-Muntenia, Sud Vest si Vest prin infiintarea a 29 de societati economice sociale si crearea a 93 de noi locuri de munca.
Rezultatele principale obtinute in urma implementarii proiectului sunt:

● Selectia, recrutarea in proiect si formarea profesionala a 112 persoane, dintre care minim 30% trebuie sa fie de gen feminin iar cel putin doua persoane trebuie sa aiba domiciliul in mediu rural.

● Selectarea celor mai bune 29 de planuri de afaceri elaborate de persoanele formate.

● 29 de viitori antreprenori mentorati, consiliati in vederea demararii si gestionarii efciente si sustenabile a unor noi afaceri in domeniul economiei sociale.

● Acordarea a 29 de subventii pentru infiintarea de intreprinderi sociale sustenabile.

● 4 subventii a cate 54.000 euro (pentru infiintarea a minim 2 locuri de munca)

● 20 subventii a cate 69.950 euro (pentru infiintarea a minim 3 locuri de munca)

● 5 subventii a cate 99.950 euro (pentru infiintarea a minim 5 locuri de munca)

● Minim 93 de locuri de munca create in cadrul celor 29 de intreprinderi sociale infiintate.

Personele care doresc sa participe la programul de instruire si care isi doresc infiintarea unei societati economice sociale finantate prin acest proiect pot solicita informatii suplimentare la adresa sustin@carmistin.ro.


Despre Carmistin
Carmistin International este parte a grupului Carmistin, unul dintre principalii jucatori de pe piata agroalimentara din Romania. Carmistin reprezinta un model integrat, cu 6 linii de business. Grupul este prezent in intreaga tara prin produse, magazine, reteaua proprie de distributie sau furaje.