Cargill cumpara fabrica de procesare carne tocata de vita FPL Foods

0
1531

Cargill, compania international din domeniul agro-alimentara anuntat achizitionarea fabricii de procesare carne de vita tocata FPL Foods din Carolina de Sud, desi costul tranzactiei nu a fost dezvaluit.

Cargill a declarat ca achizitionarea fabricii, care are mai mult de 200 de angajați, va completa facilitatile deja existente la fabricile de procesare a carnii in statele din apropiere Georgia si Pennsylvania.

Compania se descrie ca fiind unul dintre cei mai mari producatori de produse din carne tocata de vita lume, cu o serie de facilitate de prelucrare punctata din SUA si Canada. Achizitia fabricii de procesare a carnii de vita tocata din Carolina de Sud a fost realizata pentru a spori capacitatea companiei de a deservi retailul din est si clientii din sectorul alimentatiei publice, au declarat reprezentantii Cargill.

Cererea de carne de vita in crestere

Clientii Cargill pentru carne tocata de vita deserviti de aceasta fabrica vor beneficia de aprovizionarea mai eficienta si timpul de tranzit imbunatatit pentru comenzile lor”, a declarat John Keating, presedintele Wichita parte a Cargill Beef intr-un comunicat de presa vineri, 05 martie.

“Suntem incantati sa achizitionam o fabrica excelenta, care dispune de facilitati si angajati foarte buni. Aceasta achizitie subliniaza angajamentul nostru continuu de a dezvolta afacerea de proteine si ne va permite sa deservim mai bine clientii din retail si foodservice intr-o regiune in care oamenii iubesc carnea de vita.”

Keating a adaugat ca previziunile analistilor arata ca cererea pentru carne de vita ar continua sa creasca semnificativ, pe baza cererilor solide din partea SUA.

Cresterea afacerii

Tranzacția pentru preluarea fabricii se va incheia la sfarsitul lunii martie, dar fondatorul si proprietarul FPL Food, Francois Paul Leger, a descris acordul ca fiind “un scenariu win-win” pentru consumatori si angajatii ambelor companii.

“Ca fondator al FPL Food, eu sunt incantat ca fabrica noastra de carne de vita va fi in mainile unei companii care apreciaza cu adevarat produsele si oamenii care le produc, precum si relatiile cu clientii care alimenteaza o unitate continua pentru excelenta astfel incat pot genera cresteri profitabile de afaceri.

“Suntem nerabdatori de a avea posibilitatea sa ramanem un furnizor cheie pentru carnea de vita de calitate superioara si stim sigur ca oamenii de calitate care lucreaza acolo se vor integra in echipa minutata a Cargill Beef. “, a adăugat Leger.