Cât valorează piața suplimentelor alimentare din România (studiu)

0
461

Piata medicamentelor fara prescriptie medicala, a suplimentelor alimentare si a dispozitivelor medicale pentru ingrijire personala (OTC) a ajuns, in Romania, la valoarea de 780,3 milioane de lei, in primele trei ale anului, in crestere cu 22% fata de aceeasi perioada din 2016, reiese dintr-un studiu de specialitate, informeaza publicatia bizlawyer.


Cum puteți să vă eficientizați activitatea comercială în România, în domeniul suplimentelor alimentare și produselor stupului, cu respect față de legislația în vigoare și realizarea corectă a spoturilor publicitare puteți afla direct de la specialiștii invitați la SAPS (6 iulie, București). Așteptăm întrebările dumneavoastră săptămâna aceasta, la care doriți să aflați răspunsuri de la persoanele avizate. Înscrieri aici.


Conform datelor Cegedim, in perioada martie 2016 – martie 2017, cea mai mare cota de piata a fost inregistrata de categoria Lifestyle OTC, de 22,6%, in timp ce in primele trei luni ale anului 2017 medicamentele fara prescriptie medicala din categoria raceala, gripa si alergii s-au pozitionat in topul vanzarilor, cu o cota de piata de 27,4%, ca urmare a sezonalitatii afectiunilor vizate.

„Segmentul de piata OTC din Romania, incluzand medicamentele fara prescriptie medicala, suplimentele alimentare si dispozitivele medicale pentru ingrijire personala, a inregistrat in primele trei luni ale anului 2017 o crestere de 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut (…) Cu o valoare de 780,3 de milioane de lei in perioada amintita, acest segment continua trendul ascendent din ultimii ani, in contextul cresterii totale a pietei farmaceutice din Romania”, se mentioneaza in studiul citat.

La nivel european, conform datelor furnizate de AESGP, valoarea sociala si economica a ingrijirii personale se datoreaza faptului ca oamenii auto-gestioneaza probleme uzuale de sanatate, interventia din partea profesionistilor din domeniul sanatatii fiind minima, ceea ce aduce sistemelor de sanatate europene economii de peste 1,6 miliarde de euro, noteaza realizatorii cercetarii de specialitate.