DuPont lansează un stabilizator pentru băuturile pe bază de plante

0
199

DuPont Nutrition & Health (DuPont Nutriție & Sănătate)  a lansat un nou ingredient din gama sa Danisco pentru producătorii care doresc să obțină o băutură stabilă din soia, migdale și alte plante, transmite publicația de specialitate Food Navigator.


Dacă vreți să țineți pasul cu inovațiile în materie de ingrediente disponibile pentru piața românească, participați la INGREDIENTS SHOW (6 – 7 septembrie, Sovata). Doar aici veți putea prospecta o serie generoasă de oferte ale furnizorilor de ingrediente, proteine, grăsimi, glucide, aditivi, enzime, arome, nutraceutice, coloranți! Programul, taxe și formularul de înscriere îl puteți găsi aici.


Ingredientul de gelifiere este denumit GRANDSTED GELLAN MAS 100 – altfel cunoscut și sub numele de gumă gellan – iar DuPont a declarat că este un stabilizator „label-friendly” (adică un stabilizator potrivit pentru o etichetă curată) pentru băuturile non-lactate făcute cu leguminoase, cereale, nuci și proteine derivate din plante. Nu sunt necesari alți aditivi, astfel încât preferințelor consumatorilor pentru băuturile fără E-uri, pe bază de plante, fără ingrediente artificiale își găsesc susținerea în acest ingredient. Produs anterior de DuPont pentru mixurile de ingrediente, este acum disponibil ca ingredient unic pentru prima dată.

Creșterea cererii de băuturi non-lactate

„Principalul motiv al lansării acestui ingredient este cererea pentru băuturile non-lactate venită în special de la consumatorii cu intoleranță la lactoză”, a declarat Jean-Baptiste Dufeu, manager global  de produs la DuPont. El a adăugat, că potrivit celor mai recente informații de piață, „aproape 25% dintre consumatorii europeni reduc sau evita consumul de produse lactate din dieta lor, din motive de sănătate.”

„Ingredientul nostru permite producătorilor să răspundă la această tendință prin stabilizarea particulelor în băuturile pe bază de plante și prin crearea unei texturi reconfortante și netede. Consumatorii experimentează o băutură răcoritoare cu un profil și o aromă autentice.”

În 2016, vânzările de băuturi pe bază de plante, numai în Europa de Vest, au atins 1,5 miliarde de dolari. Băuturile din soia au reprezentat aproximativ 1 miliard de dolari din aceste vânzări – o poziție dominantă care este acum pusă la încercare de creșterea băuturilor pe bază de orez, migdale și ovăz.

Gama largă de ingrediente de la DuPont

DuPont a declarat că GRINDSTED GELLAN MAS 100 oferă o funcționalitate sigură legată de stabilizare, cu costuri reduse de utilizare, indiferent de fluctuațiile materiilor prime.

Gama DuPont Danisco include și alte produse, destinate în special pentru industria lactatelor, inclusiv YO-MIX PRO 34, pentru culturile de iaurt și probiotice, iar luna trecută compania a lansat HOAWRU Shape, o formulă probiotică despre care a spus că reduce circumferința taliei la adulții supraponderali.

Dezvoltare de noi idei și concepte

Compania a participat la ultimul eveniment Vitafoods din Elveția, promovând produsele sale pentru o varietate de aplicații legate de produsele lactate. La eveniment, Signe Causse de la DuPont a declarat pentru DairyReporter că firma a venit cu un nou concept pentru industria lactatelor, promovând o combinație probiotică și o cultură de iaurt care poate fi adăugată în iaurt pentru îmbunătățirea sănătății digestive.

Causse a declarat că DuPont a întreprins recent o serie de cercetări privind percepția cu privire la consumul de  iaurt cu durată lungă de viață în țările din Orientul Mijlociu și în țările africane, unde produsele lactate proaspete sunt norma.

Deoarece răspunsurile au fost pozitive, Causse a spus: „Acest lucru oferă producătorilor de lactate unele oportunități nu numai pe aceste piețe în curs de dezvoltare, ci și în Europa pentru export. Acest concept poate ajunge în mai multe zone rurale, unde în mod normal nu ar exista acces la produsele lactate proaspete.”