Tehnologie de „automatizare” îmbunătățită de la Bosch

Tehnologia de ambalare Bosch a arătat ceea ce se pretinde a fi un robot „îmbunătățit”, conceput pentru a culege și plasa o gamă extinsă de produse alimentare.

0
183

Mașina robotizată Presto D3 de la Bosch va oferi producătorilor de produse alimentare cea mai mare flexibilitate grație designului său modular, explică firma germană într-o declarație pentru globalmeatnews.com.

Echipamentul D3 a fost lansat inițial în 2015, dar tehnologia sa de lucru a continuat să se îmbunătățească, în special pe partea de automatizare, atât pentru ambalajele primare, cât și pentru cele secundare.

„Noua facilitate de prevenire a blocajelor pe platforma noastră, dovedită Presto este concepută pentru a îmbunătăți ușurința în funcționare a mașinii”, a declarat Marc de Vries, director de vânzări al portofoliului de robotică la Bosch.

Reducerea costurilor

„Cu această tehnologie orientată către clienți, subliniem angajamentul nostru de a contribui la sporirea eficienței și la reducerea costului total al producției.”

Mașina Presto D3 Bosch este livrată cu unul sau cu două transportoare, care permit preluarea, gruparea și plasarea produselor direct în ambalajele de produse alimentare. Datorită unui design modular, mai multe produse și ambalaje cu diferite dimensiuni pot fi manipulate pe același echipament, adică producătorii pot beneficia de „flexibilitate sporită și de eficiență în producție”.

Echipată cu un sistem de evacuare a aerului, mașina respinge automat produsele care nu corespund specificațiilor. Echipamentul dispune și de un dispozitiv care controlează blocajele, fără ca un angajat să rezolve problema fizic. Toate mașinile robotizate D3 dezvoltate de Bosch sunt concepute atât pentru întreprinderile mici și mijlocii, cât și pentru cele de dimensiuni industriale.