Coca-Cola aduce aromele de vanilie și de cireșe în portofoliul său de băuturi cu zero zahăr

0
542

Coca-Cola European Partners (CCEP) va veni cu două noi arome, de vanilie și de cireșe, în gama sa de băuturi cu zero zahăr. Un prim produs urmează a fi lansat în luna aprilie.

Coca-Cola Zero Zahăr cu aromă de vanilie va fi disponibilă pe piața engleză la sticle de 330ml, 500ml și de 1,75 litri, precum și în varianta multipack de opt cutii de 330ml. Această lansare va fi urmată în vară de o alta, privitoare la versiunea reformulată de Coca-Cola Zero cu aromă de cireșe, care va veni cu un gust îmbunătățit față de varianta actuală. Coca-Cola Zero cu aromă de cireșe a fost singura variantă de Coca-Cola Zero care nu a adoptat noua schemă de culori a brandului, atunci când acesta a fost relansat anul trecut.

Ambele produse extind gama de arome a Coca-Cola; aroma de vanilie este deja disponibilă ca parte a mărcii clasice a Coca-Cola și a fost introdusă în portofoliul companiei încă din 2013; în timp ce Coca-Cola cu aromă de cireșe poate fi întâlnită în întregul portofoliu de băuturi răcoritoare al companiei Coca-Cola: Diet, Zero și restul de variante de Coca-Cola.

CCEP a anunțat că relansarea din aprilie a Coca-Cola Zero Zahăr va fi mult mai spectaculoasă decât originalul, urmând ca apoi în luna iulie să se facă o investiție de 10 milioane £.

Directorul operațional de marketing al Coca-Cola European Partners, Simon Harrison, a declarat că: “Lansarea  Coca-Cola Zero Zahăr cu vanilie și reformularea Coca-Cola Zero cu cireșe pe gama Coca-Cola Zero Zahăr sunt următorii pași interesanți pentru un brand care s-a bucurat deja de un fantastic succes.

“Noua variantă, cu vanilie este concepută pentru a încuraja mai mulți oameni să bea Coca-Cola Zero Zahăr oferind o opțiune fără zahăr a unei variante populare de aromă. Aceasta, împreună cu varianta cu aromă de cireșe îi va ajuta pe comercianții cu amănuntul să crească vânzările de băuturi răcoritoare, oferind mai multe opțiuni atrăgătoare pentru cumpărătorii care sunt din ce în ce mai conștienți cu privire la nevoile de sănătate, dar nu doresc să facă niciun compromis în ceea ce privește gustul”.

Vânzările de Coca-Cola Zero Zahăr au crescut cu 63% pentru sectorul de cola de la lansarea sa, iar noua varianta de vanilie este concepută pentru a consolida poziția companiei pe acest segment, venind în întâmpinarea  tendinței în creștere printre consumatori pentru opțiunile de arome cu conținut scăzut de calorii.

Lansarea va fi susținută prin campanii în punctele de vânzare, publicitate la domiciliile consumatorilor, prin campanii media digitale și sociale pentru a sensibiliza consumatorii.

PET-urile de 500ml și 330ml vor fi, de asemenea, disponibile în cutii inscripționate cu mesajul “o modalitate eficientă de a încuraja consumatorii să încerce produse noi”.