Un fost manager al Coca Cola vrea sa ii repuna in contact pe cei care cauta mancare buna cu fermierii si micii producatori

0
636

Real Foods, o firma online de selectie si distributie de alimente fresh si ultra fresh lansata in 2015, a investit 300.000 de lei in extinderea portofoliului de produse, organizarea infrastructurii si a unui lant logistic de frig neintrerupt pana la clientul final.

Aceasta este o a doua faza in procesul de dezvoltare, dupa o perioada de testare si calibrare a ofertei, de dialog cu clientii si scouting de alimente si producatori.

alimente_fresh2Compania si-a inceput activitatea la finalul lui 2015 cu un magazin online si cu investitii initiale in structura de livrare, adunand, in prima faza, producatori din judetul Giurgiu si Ilfov si produse gurmet. De asemenea, a stabilit relatii de colaborare cu producatori internationali pentru a asigura stocurile de produse proaspete, extra sezon.

In aceasta faza de dezvoltare, livrarile vor fi facute in Bucuresti si zonele adiacente.

alimente_fresh3Pana in anul 2018, Mircea Draja, unul dintre antreprenorii implicati activ in lansarea Real Foods, estimeaza investitii de 1 milion de lei si o cifra de afaceri de 5 milioane de lei in 2017.

Mircea Draja are aproape 20 de ani de experienta in management de top in cadrul Coca-Cola HBC la nivel regional. A activat in Rusia, Croatia, Bosnia & Hertzegovina si Slovenia. Anul trecut s-a intors in tara si s-a implicat in lansarea Real Foods.

Pana la sfarsitul anului, portofoliul va creste la 1.000 de produse si va fi acoperit in jur de 100 de producatori locali si internationali.

Categoriile de produse selectate variaza de la paine cu maia, la oua si lactate, carne de porc, de pui, de vita, legume, fructe, la dulciuri artizanale, miere si plante aromatice.

alimente_freshVrem sa repunem in contact clientii care cauta mancare buna cu fermierii si producatorii mici si medii, pasionati de ceea ce fac. In general, producatorii mici nu pot acoperi volumele si preturile cerute de marile lanturi de retail si nici nu au forta de a isi sustine singuri un brand. Noi vrem sa promovam micii producatori si fermieri si nu sa-i ascundem sub etichetele unor branduri de retailer (private label)”,  spune Mircea Draja.

Infrastructura Real Foods consta astazi in depozit cu camere de frig si de congelare, iar lantul de frig este neintrerupt de la producator pana la clientul final. De asemenea, este pusa la punct infrastructura tehnologica de verificare in timp real a stocurilor, de monitorizare a preferintelor clientilor. Pentru ultrafresh (carne proaspata, peste proaspat, fructe si legume), comenzile la furnizori se fac zilnic, cu o zi inainte de livrare, iar pentru a putea oferi clientilor produse foarte proaspete, acestea sunt aduse in dimineata livrarii sau cel devreme cu o seara inainte.

alimente_fresh5“Planul nostru este, in primul rand, legat de calitatea gustului produselor si, in final, de calitatea vietii. Mancare se gaseste astazi peste tot, cu diferite niveluri de calitate. Mancarea cu gust autentic si ingrijita natural este mai putin accesibila. Pe acest segment ne pozitionam si raspundem unui numar din ce in ce mai mare de clienti, cu interes si respect pentru gustul mancarii”, spune Florin Cojocariu, cel de-al doilea antreprenor implicat in proiect si, in acelasi timp, unul din cei 15 furnziori actuali de legume proaspete si plante aromatice pentru magazinul Real Foods.

Florin Cojocariu este fizician, a lansat una dintre primele companii de advertising independente din Romania, DBF Advertising, a lucrat pe pietele internationale ca manager in cadrul Ogilvy Paris, a fost marketing manager la Elite si a devenit in urma cu 4 ani fermier, proprietarul CAP Gurbanesti, unul dintre furnizorii de legume si plante aromatice al Real Foods.

alimente_fresh6Real Foods are in plan pe termen mediu atragerea de noi parteneri pentru investitii in expansiunea pe segmentul de catering cu produse naturale.