Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind serviciile comerciale din cadrul Aeroportului International „Henri Coanda”

0
258

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie având ca obiect o posibila intelegere anticoncurentiala intre Compania Nationala „Aeroporturi Bucuresti”, Dnata Catering si Milenium Pro Design.

Autoritatea de concurenta suspecteaza trei companii ca au restrictionat concurenta pe piata serviciilor comerciale din cadrul Aeroportului International „Henri Coanda” prin incheierea unor contracte de asociere in participatiune pe termen lung si care contin clauze ce pot avea efect anticoncurential.

In cadrul investigatiei a fost efectuata o inspectie inopinata, iar documentele ridicate in cadrul acestei inspectii se afla in analiza autoritatii române de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei. Inspectiile inopinate reprezinta o etapa de inceput in cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurential.

Efectuarea acestor inspectii nu reprezinta o antepronuntare a Consiliului Concurentei in ceea ce priveste vinovatia intreprinderilor investigate si nici in ceea ce priveste rezultatul final al investigatiei declansate.