Cuptorul Revent cu camera circulara – premiat la Europain

0
731

Cuptorul Revent a fost premiat la concursul de inventica Europain. Camera de coacere circulara reprezinta o inovatie nu doar ca forma ci si din punct de vedere al caracteristicilor. Acest prototip este pasul spre cuptoare mai suple si mai puternice in acelasi timp.

Producatorul suedez de cuptoare rotative de patiserie, Revent, a fost premiat la concursul de inovatii desfasurat in cadrul expozitiei internationale Europain 2014.

Printre caracteristicile care l-au adus pe podiumul concursului de inovatii se numara: eficientizarea spatiului din brutarie prin reducerea amprentei la sol; ergonomia si modul sau de manipulare prietenos cu operatorul sau, datorita sistemului de deschidere a usii prin glisare; reducerea consumului de energie prin eficientizarea camerei de coacere; noul sistem de generare a aburului cu un consum redus de apa; minimizarea consumului de materii prime si a eforturilor de manipulare.

Revent_3In Romania, cuptorul Revent este comercializat de compania Nova Pan din Brasov. Nova Pan asigura o gama variata de echipamente de patiserie, echipamente de panificatie si echipamente de cofetarie.

Hidratare superioara a aluatului cu o instalatie speciala de mixare

Tot de la Nova Pan poate fi procurat si Idromix, instalatie de mixare a fainurilor si a apei, ce ofera o hidratare superioara a aluatului (creste hidratarea aluatului cu pana la 6%).

”Idromix este un echipament revolutionar care genereaza un premix perfect omogen prin centrifugarea granulelor maruntite de faina si bombardarea lor cu particule fine de apa la presiune ridicata”, explica reprezentantii Nova Pan.

Revenant_6Astfel, timpul de malaxare in prima viteza se reduce sau chiar poate fi eliminat. Echipamentul de mixare a fainurilor si a apei Idromix a castigat premiile “Innovations” si “Trophées Europain 2012” la Targul International de la Paris 2012, marturie concreta a unui concept revolutionar pentru industria de panificatie.

Utilajele de panificatie, patiserie si cofetari comercializate de Nova Pan pot fi achizitionate si printr-o finantare in leasing oferita de BT Leasing la o dobanda in lei de 4,9% (mai multe informatii sunt oferite chiar de vanzatorul echipamentelor).