Danone doreste sa schimbe paradigma in domeniul ambalajelor din plastic

0
154

Danone a anuntat in octombrie anul trecut ca doreste a-si accelera tranzitia catre economia circulara in domeniul ambalajelor.

“Credem ca a sosit timpul sa ne asumam responsabilitatea si sa colaboram cu alti actori din piata pentru a schimba paradigma si pentru a gasi solutii care sa rezolve problema poluarii cu mase plastice”, a declarat directorul executiv Danone, Emmanuel Faber.

Pentru a-si atinge obiectivele grupul francez va actiona trei parghii majore:

– design de ambalaj adecvat pentru o economie circulara: Danone se angajeaza ca toate ambalajele sale sa fie astfel concepute incat sa fie 100% reciclabile, reutilizabile sau compostabile pana in 2025. In plus, compania va dezvolta noi modele de distributia si consum si reciclare a materialelor. De asemenea, va actiona pentru a elimina ambalajele de plastic problematice sau inutile. Si va lansa alternative la ambalajele din plastic sau la ambalajele unice pe toate pietele majore din divizia “apa”, pana in 2025.

– asigurarea reciclarii eficiente sau a compostarii ambalajelor:

“Pentru a face acest lucru, vom contribui in mod activ la indeplinirea sau depasirea obiectivelor de colectare stabilite de autoritati, cum ar fi obiectivul pentru o rata minima de colectare a sticlelor de 90%, asteptata a fi atinsa pana in 2025 in cadrul Uniunii Europene Vom sprijini cele mai eficiente canale publice de colectare si reciclare si vom investi, de asemenea, in initiative private care sa consolideze infrastructurile circulare, in special in tarile in care retelele oficiale sunt absente sau in curs de dezvoltare”, anunta grupul.

Danone a investit deja suma de 5,25 milioane USD in cadrul programului “Closed Loop Fund”, o initiativa voluntara privata care dezvolta tehnologii de productie durabile si o industrie de reciclare pe scara larga in Statele Unite.

– conservarea resurselor naturale: Aceasta inseamna ca nu vor mai folosi ambalaje din resurse neregenerabile. Utilizarea materialelor reciclate este un element-cheie al strategiei sale.

Astazi, in sticlele noastre de apa si alte bauturi, folosim in medie 14% PET reciclat, iar pana in 2025 vom creste aceasta rata la 50%.

In paralel, Danone va utiliza din ce in ce mai mult materiale regenerabile bazate pe materiale bio, cum ar fi proiectul NaturAll Bottle dezvoltat in parteneriat cu Nestlé, PepsiCo si Origin Materials.