DuPont Japonia lansează 11 concepte de „îmbătrânire inteligentă”

0
60

DuPont Japonia declară că se străduiește să stimuleze inovarea în domeniul suplimentelor alimentare și al alimentelor funcționale ce abordează domeniul îmbătrânirii populației, lansând 11 concepte de „îmbătrânire inteligentă”.

Vorbind la NutraIngredients-Asia din Tokyo, care are loc în această săptămână, reprezentanții firmei au declarat că doresc să arate potențialilor clienți posibilitățile imense de dezvoltare de noi produse – precum și cererea considerabilă venită din partea consumatorilor – pentru articole adaptate la îmbătrânirea populației țării. În prezent, 26% din populația Japoniei este de peste 65 de ani, cifra estimată a ajunge la 40% în următoarele decenii.

„Am dezvoltat întotdeauna afacerile cu produse pentru persoanele care au nevoie de îngrijire”, a declarat directorul de marketing strategic, pentru Japonia al DuPont, Hiroshi Tanaka. „Dar acum trebuie să ajutăm oamenii care trăiesc mai mult, să trăiască mai sănătoși.”

Printre conceptele expuse s-au numărat rețete noi pentru produse lactate, produse de cofetărie și suplimente alimentare. Compania consideră că în Japonia este foarte probabil să aibă cele mai mari succese cu conceptele sale pentru iaurt, ciocolată și suplimente.

Pentru a-și sprijini susținerile legate de noile produse pe bază de iaurt, DuPont a prezentat un studiu publicat la sfârșitul anului trecut în Journal of Nutrition (Jurnalul Nutriției http://jn.nutrition.org/content/early/2016/10/26/jn.116.231159.abstract), care arată modul în care gama sa de proteine – 25% din soia, 25% din zer și 50% cazeinat – poate ajuta la depășirea pierderii masei musculare asociată cu îmbătrânirea.

Cacaoa e la modă

„Tanaka a spus că există un potențial considerabil pentru produsele din ciocolată fortificate cu probiotice. Prototipul DuPont, care conține 70% cacao, ar putea, de asemenea, capta atenția crescândă a consumatorilor care sunt din ce în ce mai conștienți cu privire la beneficiile pentru sănătatea inimii a produselor pe bază de cacao”, a adăugat el.

Acesta conține xilitol și un amestec de stabilizatori, care s-au dovedit a ajuta la prevenirea apariției cariilor și a respirației urât mirositoare.

Potrivit directorului de vânzări al filialei japoneze a DuPont, Nobuaki Tsukagoshi, va exista un domeniu considerabil de extindere a conceptului de „îmbătrânire inteligentă” în zona Asia-Pacific.

„În primul rând, ne vom concentra pe Japonia, dar avem populații îmbătrânite în Coreea și China, apoi în Singapore și apoi în India. În Asia vor fi 900 de milioane de oameni în vârstă până în 2050 “, a spus el. ” Noi am început cu Japonia, deoarece există deja o mare nevoie de astfel de produse.” El a adăugat că producătorii erau până în prezent oarecum nesiguri în ce domenii să inoveze și, prin urmare, gama largă de prototipuri oferite în această săptămână. De aceea luăm în considerare diferite abordări cu clienții noștri (firmele) pentru a-i ajuta să dezvolte produsele potrivite.”

Potențialul probiotic

Tanaka a adăugat că studiile de cercetare a pieței asupra consumatorilor realizate în Japonia au demonstrat o bună înțelegere în rândul populației în vârstă a beneficiilor pentru sănătatea intestinului, a probioticelor.

„Totuși, există o înțelegere limitată asupra altor beneficii pe care le oferă probioticele”, a adăugat el. „Cred că există un mare potențial de a crește gradul de conștientizare a beneficiilor consumului de probiotice în ceea ce privește imunitatea, deoarece aceasta este una dintre preocupările principale pentru consumatori. Aceasta este o altă opțiune asupra căreia clienții noștri ar puteasă se concentreze.”

El a adăugat că reglementările japoneze privind alimentele funcționale (FFC), introduse în 2015, au creat mai multe oportunități pentru producători cu privire la mențiunile legate de sănătate pentru produsele legate de îmbătrânire.

„Aceste noi reglementări sunt mai puțin costisitoare și consumatoare de timp decât sistemul FOSHU, așa că lucrăm cu clienții noștri pentru a beneficia de noile oportunități”.