DynaClean a patentat un sistem ce permite o curatare mai usoara

0
315

Dynamic Conveyor Corporation a anuntat ca a primit un brevet pentru o imbunatatire adusa sistemului cu benzi transportoare inclinate.

Compania spune ca, in urma aplicarii in procesele de productie a inventiei brevetate de Oficiul de Brevete din SUA, rezultatul va fi reducerea costurilor de intretinere a benzilor transportoare folosite in industria de prelucrare a produselor alimentare. Patentul a fost acordat pentru peretii de fixare detasabili cu role de colt, ce reduc frecarea la alunecare a benzii transportoare. Design-ul patentat nu impune rulmenti, arbori, roti, elemente de fixare si / sau lubrifianti, ceea ce elimina necesitatea intretinerii.

Dynamic Conveyor Corporation spune ca forma respectivilor pereti nu necesita intretinere si permite o demontare rapida si usoara, curatarea si reasamblarea facându-se in jumatate din timpul ecesar curatarii benzilor transportoare traditionale. In plus forma peretilor permite o curatare in proportie de 100% a echipamentului, eliminându-se locurile ascunse unde s-ar fi putut aduna ramatite ale produsului alimentar, substrat favorabil dezvoltarii bacteriilor. Materialele plastice utilizate sunt rezistente la coroziune, non-toxice, non-absorbante, rezistent la temperatura si nu retin sau nu produc bacteriile daunatoare, mirosurile sau agentii de curatare. Sistemele transportoare alimentare pot fi curatate si dezinfectate cu apa, abur si / sau detergenti ce pot varia de la hidroxid de sodiu la acid clorhidric.