Fonterra lanseaza laptele Anchor cu 21 zile viata la raft

0
1077
lapte

Fonterra a introdus pe piata laptele Anchor Finely Filtered Milk, cu o noua tehnologie de microfiltrare care extinde termenul de valabilitate cu 40%.

In timp ce tot laptele este pasteurizat, pentru Anchor – unul din brandurile Fonterra – este utilizata microfiltrarea pentru a reduce bacteriile care se gasesc in mod natural in laptele pasteurizat care cauzeaza alterarea produselor cu inca 95%.

Procedeul implica trecerea laptelui printr-un filtru ceramic special, rezultand un produs care are o durată de viata de raft prelungita de 21 de zile. Lapte pasteurizat normal are un termen de valabilitate de 15 zile.

Pentru a asigura aceasta durata extinsa de viata la raft nu sunt adaugati aditivi sau conservanti produsului.

Kiril Simonovski, director de marketing la Fonterra, a declarat: “Noi credem ca acest produs ofera consumatorilor cei mai bun prin gustul sau superior, combinat cu o durata de viata la raft extinsa.

Laptele a devenit un fel de produs comun(o marfa) in Australia, dar am vazut oportunitatea de a ridica standardele prin intermediul brandului Anchor si cred ca microfiltrarea va insemna un element de schimbare, statul Victoria fiind prima piata pentru lansarea acestui nou lapte.

“Noi stim ca consumatorii cumpara produse orientandu-se dupa termenul de expirare al produsului, deoarece ei doresc produse cat mai proaspete. Noi credem ca Anchor va prinde foarte bine la consumatorii in cautarea unui produs premium pentru consumul casnic, avand un pret de vanzare recomandat cu doar un pic mai mult fata de laptele pasteurizat normal. “

Popular in alte tari

Liderul in procesarea produselor alimentare, CommonwealthScientific si Industrial Research Organisation (CSIRO), Darren Gardiner, a declarat ca microfiltrarea a fost primita bine in alte parti ale lumii.

“In timp ce toti suntem familiarizati cu conceptul de filtrare, atunci cand este vorba de apa si cafea, etapa suplimentara de filtrare a bacteriilor nedorite din lapte inainte de pasteurizare este o etapa de dezvoltare importanta la laptele proaspat”, a spus Gardiner.

“Felicitam Anchor pentru aceasta investitie si pentru introducerea acestei inovatii pe piata laptelui din Australia si speram ca acelasi success il vor avea si companiile din UK si Canada.”

Lapte_UE

Laptele Anchor provine de la un numar mic de ferme din vestul Victoria, situat aproape de locul unde este procesat laptele.

Cinci centi din vanzarea fiecarei sticle de lapte si smantana Anchor vor fi reinvestite in productia sustenabila de lapte prin Fondul Dairy Anchor.