Mars Romania retrage loturi de batoane de ciocolata de pe piata

0
1063

Mars Romania a anunat, marti, 23 februarie 2016, retragerea de pe piata a unor loturi de batoane de ciocolata Snickers, Mars, Milky Way si Celebrations, ca masura preventiva dupa ce s-a gasit o bucata de plastic intr-un astfel de produs fabrica in Olanda.

Intr-un comunicat al companiei era specificat ca pana la aceasta data, nu s-a primit decat o singura reclamatie de la un consumator, iar in Romania nu a fost inregistrata nicio reclamatie.

Produsele care vor fi retrase de pe piata sunt batoane de ciocolata mici de 8 g (Snickers, Mars, Milky Way), multipack 4×50 g Snickers si Mars, respectiv Celebrations 220 g şi 400 g, au informat reprezentantii Mars Romania. Produsele care fac obiectul retragerii au fost fabricate in Olanda.

Toate celelalte batoane de ciocolata distribuite de catre Mars Romania sunt in continuare disponibile pe piata si sigure pentru consum, sustin reprezentantii companiei.

Compania americana a anuntat, la inceputul saptamanii, o retragere masiva de batoane de ciocolata din 55 de tari, dupa ce au fost identificate bucati de plastic intr-un produs fabricat intr-o fabrica Mars din Olanda. Compania a anuntat initial o retragere de produse in Germania, iar ulterior in alte sase tari – Olanda, Marea Britanie, Belgia, Franta, Italia si Spania.

Compania americana produce zilnic aproximativ zece milioane de batoane de ciocolata la fabrica sa din Viersen, in vestul Germaniei.

Mars Inc. este un gigant american in domeniul agroalimentar, care nu este listat pe bursa, cunoscut pentru batoanele de ciocolata pe care le produce, dar care produce si alte produse agroalimentare, precum orez, paste si hrana pentru animale.

Un alt caz care a implicat aceeasi companie a fost in august 2014, cand compania a retras de pe piata o serie de bauturi, Mars Milk, Snickers Shake, Milky Way Milk si Bounty Drink, relata la acea vreme Le Monde. Motivul atunci era o posibil prezenta a unei bacterii cunoscute sub numele de bacilul Subtilis.