Achim IRIMESCU, s-a intalnit cu presedintele F.C.B.R., Claudiu Franc, pentru discutarea listei de revendicari a acestora

0
704

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim IRIMESCU, a avut o intalnire in 24 februarie 2016 cu presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, Claudiu Franc, pentru discutarea listei de revendicari a acestora impreuna cu cele ale Federatiei Oierilor de Munte din Romania, reprezentata de presedinte – Eugen Gontea.

Intre revendicarile fermierilor se numara solicitarea de prorogare a termenului de transformare a asociatiilor in cooperative sau grupuri de producatori, pana la modificarea  Legii 566/2004 privind cooperatia agricola, sens in care asociatiile infiintate in baza OG 26/2000 pot continua solicitarea sprijinului financiar in calitate de fermieri activi.

O alta tema de discutie a crescatorilor de animale vizeaza sprijinul cuplat pentru zootehnie la specia ovine pentru anul 2016, dorindu-se exceptarea de la inscrierea in Registrul Genealogic.

Ministrul Achim IRIMESCU a afirmat ca este necesara consultarea Comisiei Europene pentru a vedea corespondenta cu normele comunitare aplicabile, intentia fiind aceea de a gasi o solutie.

Intre revendicarile fermierilor se regasesc si plata imediata a platilor directe pe suprafata in luna martie 2016, urmate de acordarea Ajutoarelor Nationale Tranzitorii la Bovine – avand in vedere caracterul decuplat al acestora, precum si solutii pentru acordarea de top-up din bugetul national la schema de ajutor temporar exceptional (sector lapte si carne de porc).

In ce priveste eliminarea taxei pe ambalaje ministrul Irimescu si-a reiterat intregul sprijin pentru continuarea discutiilor cu Ministerul Mediului.

Pentru a veni in intampinarea fermierilor platitori de impozit pe norma de venit s-a decis contactarea Ministerului Finantelor Publice in sensul ca, acesta sa fie colectat dupa incasarea platilor directe – 30 iunie.

Toate acestea se arata intr-un comunicat transmis de MADR pe adresa redactiei noastre.