Asociatia Română a Cărnii salută actiunea ANAF si DIICOT din ultima perioadă pentru destructurarea marilor retele de evaziune fiscală din industria cărnii si a preparatelor din carne.

 

banda arcConsiderăm că dubla reducere de TVA (9% pentru produsele alimentare, 20% cotă generală) care a însemnat o relansare a consumului, cu efecte pozitive asupra consumatorului si companiilor deopotrivă, trebuie în continuare dublată de actiuni energice din partea institutiilor statului pentru combaterea evaziunii fiscale.

În actualul context economic, când este atât de mare nevoie de resurse bugetare pentru a sprijini diverse categorii defavorizate ale populatiei, pentru sănătate si educatie, pentru mari investitii publice în infrastructură, Asociatia Română a Cărnii consideră că anul 2016 trebuie să devină ”Anul cu tolerantă zero pentru evaziunea fiscală”. Niciun agent economic din industria cărnii si a preparatelor din carne nu are nicio scuză pentru sustragerea de plata obligatiilor către buget, distorsionarea grosolană a pietei din cauza evaziunii fiscale nemaiputând fi tolerată sub nicio formă.

Asociatia Română a Cărnii este alături de ANAF si DIICOT în acest război legitim împotriva evaziunii fiscale si îsi reafirmă disponibilitatea de a furniza autoritătilor tot sprijinul de care este nevoie, inclusiv informatii, expertiză, suport tehnic etc. Atragem însă atentia că simpla închidere a unor firme nu este o măsură suficientă. Cunoastem situatii nenumărate când acelasi ”investitor” a continuat să facă evaziune fiscală chiar de a doua zi, pe altă firmă. Prin urmare, nu putem decât să solicităm ANAF si DIICOT să taie în carne vie, oricât de sus si de extinse sunt itele afacerilor murdare din industria alimentară.

Nu este loc de jumătăti de măsură în lupta cu evaziunea fiscală din sectorul de carne. Fără milă si fără pic de discernământ si responsabilitate, evazionistii aruncă în piată produse nefiscalizate, de o calitate îndoielnică, păcălind consumatorul si lovind în economia natională.

Ce tratament merită acesti ”oameni de business” din partea legii? Unul drept si ferm, blocându-li-se toate posibilitatătile de a mai face evaziune fiscală în România.

 

Radu Timis

Presedinte Asociatia Română a Cărnii